De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Wow! Telegram heeft al meer dan 800.000 Nederlandse gebruikers

Redactie
23 februari 2014, 12:49
2 min leestijd
Wow! Telegram heeft al meer dan 800.000 Nederlandse gebruikers
telegram

Het Russische Telegram – oké, de makers zijn Russisch, het hoofdkantoor zit in Berlijn – groeit als kool. Na de overname van WhatsApp door Facebook is het aantal Telegram gebruikers in Nederland al gestegen tot over de 800.000. Dat betekent dat bijna 1 op de 17 mensen in Nederland Telegram heeft geïnstalleerd. De Telegram Android-app wordt volgens de makers ‘beter beveiligd’ door encryptie: zowel de normale als geheime chatgesprekken.

Laatstgenoemde kun je starten, waarbij de sleutel die nodig is om berichten te lezen alleen op de twee betreffende toestellen van de verzender en ontvanger aanwezig is. Daarmee kunnen zelfs de servers van Telegram jouw berichten niet lezen. En hoewel we betwijfelen of Telegram ook daadwerkelijk ‘veiliger’ is, biedt de dienst enkele handige extra’s ten opzichte van de WhatsApp Android-app.

Lees verder na de advertentie.

Telegram gebruikers

Een groot voordeel van het gebruik van Telegram is dat de dienst een open api en protocol heeft en daarmee lekker veelzijdig is. Zo zijn er apps beschikbaar voor Windows, Mac, Chrome en ook gewoon een webversie van de online berichtendienst. Zo kun je op elk apparaat chatten: een veel gevraagde feature van WhatsApp.

Zo is er bijvoorbeeld ook een webversie beschikbaar en een Chrome-plugin te vinden waarmee je via je computer met je contactpersonen kunt sms’en. Dat blijft één van de meest gevraagde features van WhatsApp: een desktopclient.

En dat is mogelijk de reden waarom het aantal Nederlandse Telegram gebruikers zo hard groeit: de online berichtendienst vult de gaten waar WhatsApp het heeft laten liggen. En misschien willen ‘we’ ook gewoon wat anders en zijn we WhatsApp-moe. Daar zijn die 800.000 Nederlanders (zie onderstaande tweet) het bewijs van.

Telegram is gratis te downloaden in Google Play. De app blijft volgens de makers gratis, tot het geld op is en er geïnvesteerd moet worden. Dan zullen de makers naar eigen zeggen om een donatie vragen.

Download: Telegram (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu