De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste apps om tijdschriften te lezen op je Android-smartphone

Michel van 't Klaphek
13 september 2019, 14:56
3 min leestijd
De 4 beste apps om tijdschriften te lezen op je Android-smartphone

Steeds meer apps bieden een abonnement aan waarmee je onbeperkt tijdschriften kunt lezen. Maar wat zijn de verschillen, en welke is het meest geschikt voor jou? Dit zijn de 4 beste apps voor het lezen van tijdschriften.

Lees verder na de advertentie.

De 4 beste tijdschrift-apps voor Android

De voordelen van digitaal tijdschriften lezen zijn duidelijk. Ten eerste hoef je niet meer naar de winkel. Ook nemen de magazines geen ruimte in beslag. Daarnaast kun je tijdschriften downloaden en zo offline lezen. Bovenal is digitaal magazines lezen op je Android-smartphone vaak een stuk goedkoper, helemaal wanneer je een onbeperkt abonnement afsluit. Dit zijn de  beste tijdschrift-apps voor Android.

1. Readly readly

Een relatief nieuwe speler op de markt voor digitale tijdschriften is Readly. Voor een vast bedrag per maand krijg je onbeperkt toegang tot meer dan 4000 magazines, waaronder Nederlandse titels als Quest (inclusief Psychologie-editie), Cosmopolitan en Story. Er zit voor ieder wat wils bij.

Readly blinkt vooral uit in internationale titels. Zo kunnen liefhebbers van Rolling Stone, Vogue en National Geographic hun favoriete tijdschrift lezen voor een fractie van de prijs. Dankzij de handig vormgegeven app kun je onder meer zelf de regelafstand en lettergrootte van de tekst aanpassen. Readly heeft zonder twijfel het grootste aanbod: in welke taal je ook wil lezen.

→ Download Readly in de Play Store (9,99 euro per maand)

2. Blendle Premium tijdschrift apps android (3)

Blendle begon ooit als app waarin je losse artikelen kon kopen, maar is tegenwoordig een abonnement geworden. De dienst van Nederlandse komaf selecteert iedere dag interessante en spraakmakende artikelen (20 in totaal) op basis van jouw interesses.

Bovendien kun je dankzij Blendle Audio naar journalistieke verhalen luisteren, in plaats van lezen. Op die manier kun je ook onderweg op de hoogte blijven. Verder is de app fraai vormgegeven. Blendle Premium is vooral aan te raden voor mensen die zo nu en dan verrast willen worden door de keuzes van de redactie. Onbeperkt lezen is immers niet mogelijk.

→ Download Blendle Premium in de Play Store (9,99 euro per maand)

3. Tijdschrift.nl tijdschrift apps android (2)

Tijdschrift.nl biedt meer dan 75 titels van Sanoma aan. Dit betekent dat je met Tijdschrift.nl onder meer de JAN, LINDA., AutoWeek en Runner’s World kunt lezen. Ook de Donald Duck is onderdeel van het aanbod. Liefhebbers van internationale magazines kunnen beter een andere tijdschrift-app gebruiken, want die zijn niet in Tijdschrift.nl te vinden.

Net als Readly en Blendle Premium kost Tijdschrift.nl een tientje per maand. Je kunt hierbij tegelijk lezen met vijf gebruikers, waardoor het hele gezin meeprofiteert. Bovendien kun je dankzij de zoekoptie losse artikelen vinden op basis van jouw interesses. Deze kun je bovendien gemakkelijk bewaren met een bladwijzer.

→ Download Tijdschrift.nl in de Play Store (9,99 euro per maand)

4. MagZine tijdschrift apps android (1)

MagZine kun je op twee manieren gebruiken. Naast het aanschaffen van losse edities of het nemen van een abonnement, kun je ook ‘All you can read’ aanschaffen. Hierbij kun je onbeperkt lezen uit meer dan 100 tijdschriften voor tien euro per maand.

Het aanbod van MagZine is anders dan dat van andere tijdschrift-apps. Het onbeperkte abonnement biedt namelijk vooral tijdschriften aan die over hobby’s, fotografie, wetenschap en muziek gaan. Meer bekende titels, zoals JFK en Esquire, kun je alleen los aanschaffen.

→ Download MagZine in de Play Store (9,99 euro per maand)

Lezen op je Android

Ben je niet zo van de tijdschriften? Neem dan een kijkje bij de beste ebook-apps voor Android. Een app om in te lezen is één ding: de daadwerkelijke boeken kopen een ander. Dankzij Kobo Plus lees je gelukkig onbeperkt digitale boeken voor een vast bedrag per maand.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu