De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Blendle Premium: nieuw abonnement op gepersonaliseerde journalistiek

Lars Paymans
11 januari 2017, 23:00
2 min leestijd
Blendle Premium: nieuw abonnement op gepersonaliseerde journalistiek

Nieuwsdienst Blendle is vanaf nu pas echt de ‘Spotify van de journalistiek’. Met Blendle Premium schotelt de vernieuwde Android-app je iedere dag artikelen voor die op jouw smaak zijn afgestemd. Voor een vast bedrag per maand.

Lees verder na de advertentie.

Blendle Premium onthuld

De Nederlandse startup Blendle presenteert vandaag Blendle Premium met een vernieuwde app voor Android en iOS. De app presenteert iedere dag een aantal artikelen die afgestemd zijn op jouw smaak uit meer dan 120 Blendle-titels. Een beetje zoals de dagelijkse Blendle-nieuwsbrief dus, maar dan voor €9,99 per maand en zonder dat je alle artikelen afzonderlijk aan hoeft te schaffen.

Blendle Premium

Omdat dit dagelijkse overzicht gepersonaliseerd is, ziet het aanbod er voor iedereen anders uit. Blendle richt zijn pijlen hiermee bewust op een jongere doelgroep. Volgens oprichter Alexander Klöpping zijn zij namelijk gewend aan een dergelijk gepersonaliseerd overzicht: ““Jongeren zijn in grote getalen geïnteresseerd in goede journalistiek, maar willen die wel ontvangen op hún manier. Sociaal en gepersonaliseerd op basis van hun voorkeuren.”

Algoritmes en redactiekeuzes tegelijk

Dit persoonlijke aanbod staat en valt natuurlijk bij de kracht van de algoritmes die de artikelen uitkiezen. Daarom is er een speciaal team aan de slag gegaan om miljoenen artikelen te analyseren. Op basis van talloze kenmerken is een algoritme samengesteld die precies moet weten welk verhaal bij welke lezer past. Zo komen sportfans die graag langere verhalen lezen vaker grote sportartikelen tegen.

Naast de verhalen die jij wil lezen, is er ook nieuws dat iedereen aangaat. Daar zorgt de redactie van Blendle voor, die het algoritme op ieder moment kan overstemmen met een artikel dat iedereen in zijn of haar overzicht krijgt. Dit moet ook de beruchte filterbubbel voorkomen.

Mocht je na de gratis proefperiode merken dat Blendle Premium niets voor je is, dan kun je Blendle ook gewoon blijven gebruiken zoals je altijd al deed. De normale Blendle-functionaliteit blijft gewoon bestaan, ongewijzigd. Blendle Premium is vanaf 12 januari voor iedereen beschikbaar.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu