Dit zijn de 5 beste apps om een tweedehands auto te (ver)kopen

Erwin Vogelaar
15 mei 2017, 19:37
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste apps om een tweedehands auto te (ver)kopen

Zoek je een tweedehands auto of wil je er juist eentje kwijt? Dan kun je daar uiteraard je smartphone voor gebruiken. Wij zetten de beste auto-apps voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

De beste auto-apps om tweedehands te (ver)kopen

Als je een een tweedehands auto wil kopen of juist een bolide wil aanbieden, dan zijn daar verschillende tweedehandsauto-apps voor te gebruiken. Wij zetten de beste op een rijtje, zodat je snel de juiste deal vindt. Niets houdt je natuurlijk tegen om meerdere apps tegelijk te gebruiken. Zo heb je de meeste kans op een succesvolle (ver)koop.

1. AutoScout24

auto-apps

AutoScout24 is van de apps in de Play Store duidelijk het beste. Je kunt zowel naar auto’s zoeken als een auto aanbieden. Van alle apps die wij bekeken hebben, heeft deze app de meeste resultaten. Daardoor heb je dus de meeste keus bij het zoeken. AutoScout24 heeft tevens de meest uitgebreide filters om een auto te zoeken en de resultaten worden overzichtelijk weergegeven met grote foto’s of als lijst. Sla je specifieke zoekopdracht in de app op, zodat je constant op de hoogte blijft van nieuwe auto’s die worden toegevoegd.

Download AutoScout24 in Google Play (gratis)

2. Auto Trader

auto-apps

Auto Trader heeft ook een flinke database aan tweedehands auto’s. Het is echter niet mogelijk om zelf auto’s te verkopen via deze app. Auto Trader heeft wel een aantal handige filteropties. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op het aantal vorige eigenaren die de auto heeft gehad. De resultaten zijn net als AutoScout24 in een handige lijst te plaatsen. Je kunt ervoor kiezen om de resultaten als grote foto’s of als overzichtelijke lijst te tonen. De app laat je een zoekopdracht opslaan en meldingen ontvangen als er een nieuwe auto wordt toegevoegd die bij je wensen past.

Download Auto Trader in Google Play (gratis)

3. Marktplaats

auto-apps

Uiteraard kun je ook bij de bekendste tweedehands-app van Nederland terecht: Marktplaats. De app heeft een aparte sectie voor auto’s. Hier vul je bij het aanbieden van je wagen allerlei gegevens over het voertuig in. Denk aan het merk, het model, de uitvoering, het bouwjaar en uiteraard de kilometerstand. Maar bijvoorbeeld ook de motorinhoud, garantie en de APK-vervaldatum. De app werkt goed en laat onder andere duidelijke foto’s zien. Als je al een Marktplaats-account hebt is dit een logische keuze.

Download Marktplaats in Google Play (gratis)

4. AutoTrack

auto-apps

Met AutoTrack zoek je in een flinke database aan auto’s. Je past allerlei filters toe om de juiste wagen te vinden. Denk hierbij aan de prijs, het merk, aantal deuren, vermogen, afstand van je huis en meer. De resultaten worden met grote foto’s in een lijst gezet. Het is jammer dat de app geen overzichtelijkere lijstweergave heeft. Ook is de functie om alleen foto’s in je nabije omgeving te zien niet heel betrouwbaar. En als je zelf een auto wil aanbieden, word je helaas naar de website gestuurd. Handig is wel dat je een zoekopdracht kunt opslaan en je een e-mail krijgt als er een auto wordt toegevoegd die aan die opdracht voldoet.

Download AutoTrack in Google Play (gratis)

5. eBay

auto-apps

Net als Marktplaats, heeft ook eBay een eigen rubriek voor auto’s. De app heeft zelfs een aparte categorie voor beschadigde auto’s, mocht je een goedkope bak willen scoren om die vervolgens zelf op te knappen. eBay is wat minder overzichtelijk dan Marktplaats, want de advertenties zijn per merk opgedeeld. Ook kun je minder informatie invullen bij het maken van een advertentie. eBay werkt qua bieden anders dan Marktplaats. Bij Marktplaats kun je in principe elk bod negeren, terwijl je op eBay de auto daadwerkelijk aan de winnaar moet verkopen.

Download eBay in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu