De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Videospeler VLC voor Android uit beta en te downloaden

Redactie
9 december 2014, 10:33
1 min leestijd
Videospeler VLC voor Android uit beta en te downloaden

VLC, één van de bekendste videospelers voor desktops, is al een geruime tijd beschikbaar voor Android. De app is sinds dinsdag uit de bètafase, waardoor versie 1.0 voor iedereen te downloaden is.

VLC was al langer voor iedereen te downloaden, maar met versie 1.0 wil het team achter VLC aangeven dat de app nu zo stabiel is dat de app door iedereen kan worden gebruikt.

VLC is een populaire videospeler die heel veel videoformaten ondersteunt. Het is een redelijk robuuste videospeler met veel functies, maar een ietwat verouderd uiterlijk. Voor Android geldt ongeveer hetzelfde, waarbij het design minder indrukwekkend is dan de snelheid en functies.

Lees verder na de advertentie.

VLC voor Android: uit de beta

VLC speelt vrijwel alle video- en audioformaten af, lokaal of video een webstream. Daarnaast biedt de app een handig overzicht met al je video- en audiobestanden, waar je doorheen kunt navigeren. Ook biedt de app ondersteuning voor verschillende audiokanalen (handig bij .mkv-bestanden met meerdere gesproken talen, zoals Toy Story in het Engels en Nederlands) en ondertitels.

vlc-app

Versie 1.0 brengt oplossingen voor Android 5.0-problemen en enkele andere bug-oplossingen. Chromecast-ondersteuning heeft VLC nog steeds niet, maar deze functie komt er wel speodig aan.

Download

VLC is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.1 en hoger.

Download VLC voor Android (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's