Update voor Google Foto’s brengt meer beheer- en bewerkopties

Gijs Ettes
20 augustus 2015, 8:20
2 min leestijd
Update voor Google Foto’s brengt meer beheer- en bewerkopties

Sinds 1 augustus is het niet meer mogelijk om Google+ Foto’s te gebruiken, maar alleen Google Foto’s en de bijbehorende Android-app. Laatstgenoemde heeft een update gekregen die onder meer enkele nieuwe bewerkingsopties introduceert.

Lees verder na de advertentie.

Update voor Google Foto’s-app

Allereerst is het nu mogelijk om foto’s of video’s in een album te herschikken door op het pennetje in de actiebalk te tikken. Vervolgens kun je een foto selecteren en verplaatsen door je vinger er even op te drukken. Handig is anders. Na het updaten zie je als je in het hamburgermenu op je profiel klikt ook de optie om een Google+-pagina toe te voegen. Ook nieuw is de mogelijkheid om video’s aan een film toe te voegen en de clips bij te snijden vanuit de app.

Verder is de optie onder ‘Assistent-kaarten’ verplaatst naar een submenu, wat erop wijst dat er in dit menu wellicht meer opties komen. De kaarten kunnen je informeren over films en collages die zijn gemaakt op basis van de foto’s en video’s in je bibliotheek. Helaas heeft de vernieuwde Google Foto’s-app nog steeds geen Chromecast-ondersteuning, optie om foto’s per album te zien en ook uitgebreidere fotobewerkingsopties missen nog.

Veel oude functies  zijn nog steeds afwezig

Voor dat laatste adviseren we gebruikers om Snapseed te gebruiken. Deze Google-app laat je complexe bewerkingen  met simpele vingerbewegingen uitvoeren. De mogelijkheden variëren van de basisfuncties als helderheid, contrast en verzadiging tot het veranderen van het perspectief van een foto. Daarnaast kun je middels een digitale penseel effecten toepassen op geselecteerde onderdelen van de foto. Ook zijn er filters beschikbaar, waarmee je snel een gewenst effect aan een foto kunt toevoegen.

De nieuwe Google Foto’s-app is via deze link handmatig te downloaden. De app wordt ook bijgewerkt in Google Play, al kan het even duren voordat de update naar je apparaat wordt gepusht.

Lees ook: Webversie Google Foto`s laat je nu de tijd bij foto`s aanpassen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu