De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

WhatsApp back-up en herstel via Google Drive weer beschikbaar

Gijs Ettes
23 juli 2015, 13:18
1 min leestijd
WhatsApp back-up en herstel via Google Drive weer beschikbaar

De laatste versie van WhatsApp bevat weer de mogelijkheid om de gespreksgeschiedenis en verzonden en ontvangen foto’s naar Google Drive te back-uppen. Een herstelfunctie is ook aanwezig.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de WhatsApp back-up

WhatsApp back-up

Versie 2.12.197 van WhatsApp (hier te downloaden als apk) bevat de functie om een WhatsApp back-up te bewaren op Google Drive. Je vind deze via ‘Instellingen > Cays en oproepen  > Chat back-up’. Hier heb je de mogelijkheid om je Google-account te koppelen, waarna de back-up naar je Google Drive wordt geüpload. Ook is het mogelijk om de frequentie van de back-up aan te passen van dagelijks naar wekelijks of maandelijks. Tot slot kan de back-upfrequentie worden uitgeschakeld zodat je dit handmatig kunt doen.

Bij het kopje account kun je het account zien en, indien gewenst, een ander account selecteren. Ook is het verstandig om ‘alleen wifi’ te selecteren bij het back-uppen, want een gemiddelde reservekopie is  gemakkelijk zo’n 100 tot 200MB groot.

Het back-upbestand wordt als een verborgen bestand opgeslagen op Google Drive. Twitter-gebruiker @henklbr plaatste eerder al eens een screenshot van het verborgen back-upbestand van WhatsApp.

whatsapp-backup2

Laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's