De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Zo krijg je nieuwe emoji van WhatsApp op je Android

Redactie
3 december 2015, 11:18
1 min leestijd
Zo krijg je nieuwe emoji van WhatsApp op je Android

Unicode publiceerde enige tijd geleden 41 nieuwe emoji en huidskleuren. De huidskleuren werden meteen toegevoegd aan WhatsApp, maar op de emoji moesten we – tot vandaag – nog even wachten.

Lees verder na de advertentie.

Android-gebruikers van WhatsApp met iPhone-vrienden zitten waarschijnlijk al enige tijd te wachten op een update van de chatdienst waarbij de nieuwe emoji ook voor hen zichtbaar worden. Tot dusver zag  je alleen een leeg blokje als één van de nieuwe emoji naar je werd verstuurd, maar nu heeft WhatsApp een bètaversie uitgebracht  waarmee plaatjes  ook op je Android zichtbaar worden.

WhatsApp emoji voor Android

De update brengt niet alleen nieuwe emoji, maar ook nieuwe categorieën met zich mee. Kon je eerder nog kiezen uit vijf verschillende overzichten (als we laatst gebruikt niet meetellen), nu zijn het er acht, te weten: smileys, flora en fauna, eten, sporten, vervoersmiddelen, technologie, overige emoji en vlaggen.  Zo stonden de hartjes eerder nog bij de smileys, nu vind je ze onder overige.  Nieuw zijn emoji als de nerd, robot en middelvinger.

De nieuwe versie (2.12.373) van WhatsApp is op het moment van schrijven nog niet te downloaden via Google Play, maar alleen via de website van WhatsApp. Hier kun je het apk-bestand downloaden, waarna je deze dient te installeren op je Android. Check ook  deze  uitleg  voor het installeren van een apk-bestand.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu