Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

WhatsApp voegt emoji met verschillende huidskleuren toe

Redactie
30 juni 2015, 12:02
1 min leestijd
WhatsApp voegt emoji met verschillende huidskleuren toe

WhatsApp heeft een nieuwe bètaversie van zijn Android-app uitgebracht waarin het mogelijk wordt om emoticons met verschillende huiskleuren te versturen. De standaard emoticons zijn daarentegen  in een soort Lego-poppetjes veranderd.

Lees verder na de advertentie.

De standaard emoticons kunnen in de meeste gevallen enkel in de gele kleur worden verstuurd, maar er zijn verschillende emoticons waarbij het mogelijk is om de huidskleur eigenhand te kiezen. Dit doe je door lang op een emoticon te drukken en vervolgens op de gewenste kleur te drukken. Deze wordt dan standaard getoond in het overzicht.

WhatsApp emoji in verschillende kleuren

Emoticons die in een andere huidskleur kunnen worden geselecteerd, worden aangegeven met een driehoekje aan de rechter onderkant. Om de nieuwe emoji te krijgen, moet de laatste versie van de bèta van WhatsApp worden gedownload. Het apk-bestand is hier handmatig te downloaden.

whatsapp-emoticons2

Eerder maakte Unicode bekend dat er meer diversiteit beschikbaar komt in de huiskleur van emoji.  Unicode is de  internationale standaard voor de codering van  letters, leestekens en andere grafische tekens.  Er is bij de nieuwe Unicode-emoji keuze uit vijf huidskleuren, afgeleid van de zogenoemde Fitzpatrick-huidtypen. WhatsApp houdt ook deze vijf huidskleuren aan – afgezien van het Lego-geel.

Download WhatsApp

WhatsApp is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.1 en hoger.

Download  WhatsApp  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu