De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Xiaomi brengt Mint-browser uit: lichtgewicht voor surfen op je Android

Thomas Haenen
24 december 2018, 14:12
2 min leestijd
Xiaomi brengt Mint-browser uit: lichtgewicht voor surfen op je Android

Xiaomi’s Mint-browser voor Android-smartphone is nu ook in de Play Store te vinden. Deze is geoptimaliseerd voor zwakkere hardware en loopt daardoor ontzettend soepeltjes.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Mint Browser: simpele, snelle browser voor je smartphone

De browser behoort tot de belangrijkste app op je smartphone, maar daardoor zit hij onderhand ook vol met features. Kijk eens in de instellingen van Chrome, en je vindt al gauw tal van opties die je zelden tot nooit gebruikt. Dat vereist allemaal opslagruimte én processorkracht. Goedkopere smartphones hebben die kracht echter vaak niet, en daardoor begint een browser al gauw te haperen.

Xiaomi Mint Browser

Daarom heeft Xiaomi nu zijn eigen Mint Browser ontwikkeld, gebouwd voor goedkope smartphones. Het bedrijf bouwt verschillende smartphones van minder dan 200 euro, zoals de Xiaomi Mi A2 Lite. Dat de Mint Browser lichtgewicht is, merk je al bij de installatie: er is slechts 10MB opslagruimte nodig. Het design is minimalistisch, en er wordt nauwelijks werkgeheugen verbruikt. Pagina’s laden snel en goed, en zien er eigenlijk hetzelfde uit als in Chrome.

Google Assistent en incognitomodus ingebouwd

Hoewel Mint minimale opslagruimte vereist, heeft Xiaomi er toch nog enkele extra features in weten te bouwen. Zo is er Google Assistent-ondersteuning aanwezig. Ook heeft Mint zowel een incognitomodus die geen cookies opslaat als een leesmodus waarbij afbeeldingen weggelaten worden. Die laatste dient tevens als nachtmodus: de sites die je bezoekt krijgen een zwarte achtergrond aangemeten zodat ze minder fel zijn in het donker.

Voor nu is Mint reclamevrij en gratis, maar het is de vraag hoe lang dat zo blijft. Xiaomi heeft een reputatie als het gaat om bloatware en reclame. De Chinese fabrikant voegt steeds vaker advertenties toe aan eigen apps. Zo kregen Xiaomi-gebruikers eerder dit jaar zelfs reclamebanners te zien in de instellingen van hun Android-smartphone.

Download Mint Browser

De Mint Browser download je via onderstaande link naar de Play Store. De app werkt niet alleen op Xiaomi-smartphones, maar ook op andere toestellen. De enige vereiste is dat je toestel minimaal op Android 4.4 (KitKat) draait of nieuwer.

Download Mint Browser in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu