Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Xiaomi Mi A2 Lite

Dit moet je weten over de Xiaomi Mi A2 Lite

De Xiaomi Mi A2 Lite is een goedkope, maar complete Android-smartphone. Het toestel is uitgerust met een groot 5,8 inch-scherm, een dubbele camera en een vingerafdrukscanner. Ook loopt de smartphone op Android One, waarmee je verzekerd bent van snelle updates. Het is de opvolger van de Xiaomi Mi A1, een populaire budgettelefoon uit 2017. Lees ook meer over de reguliere Mi A2.

Pluspunten Xiaomi Mi A2 Lite

  • Android One: de beste versie van Android
  • Hele scherpe prijs-kwaliteitsverhouding
  • Veel extra’s: dubbele camera, vingerafdrukscanner
  • Grote accu gaat twee dagen mee

Minpunten Xiaomi Mi A2 Lite

  • Selfiecamera is niet geweldig

Xiaomi in Europa: veel waar voor je geld

Samsung, Huawei en Sony kennen we allemaal, maar Xiaomi is voor veel mensen waarschijnlijk een vrij onbekende naam. Toch is het één van de grootste smartphonemakers ter wereld. Vooral in thuisland China hebben ze veel succes. Xiaomi maakt namelijk smartphones met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. De Mi A2 Lite is daar een goed voorbeeld van. Deze Android beschikt over alles wat je in een toestel nodig hebt, verpakt in een aantrekkelijke behuizing voor weinig geld.

De Xiaomi Mi A2 Lite heeft een groot 5,8 inch-scherm, dat ook nog eens een full hd-resolutie heeft. Daardoor kun je rekenen op scherp beeld. Er zitten slechts kleine randen rond het beeld, met bovenaan een kleine inkeping voor de camera en enkele sensoren. Daardoor mag Xiaomi met recht spreken van een voorkantvullend beeldscherm, redelijk uniek in deze prijsklasse.

Ook vrij uniek voor deze prijsklasse: een dubbele camera achterop. Daar vind je namelijk een 12 en een 5 megapixel-camera. De tweede camera wordt gebruikt om je foto’s te voorzien van een bokeh-effect. Een lichte blur op de achtergrond zorgt ervoor dat de voorgrond er beter uitspringt. Voorop zit nog een selfiecamera van 5 megapixel.

Ook aan de binnenkant heeft de Mi A2 Lite goede hardware. De Snapdragon 625-chipset is lekker vlot, en zorgt ervoor dat al je favoriete apps soepel lopen. Het standaardmodel is uitgerust met 32GB opslagruimte en 3GB werkgeheugen, maar Xiaomi brengt ook nog een versie uit met 64GB opslagruimte en 4GB werkgeheugen. Die kost een paar tientjes meer.

Software: snelle updates met Android One

Chinese smartphones worden doorgaans voorzien van een flink aangepaste software. Het toestel zit dan vol met apps die je niet kunt verwijderen en felgekleurde menu’s. De Mi A2 Lite loopt echter op Android One. Dat is een vrijwel onaangepaste versie van Android, zoals Google het zelf heeft gemaakt. Er is geen bloatware en de software. Bovendien kun je rekenen op snelle, regelmatige (beveiligings)updates. Je bent dus goed beschermd!

Android One-smartphones worden steeds populairder. Je bent hiermee namelijk verzekerd van de beste versie van Android en goede ondersteuning. Onder andere Nokia en Motorola hebben al verschillende Android One-toestellen uitgebracht, maar deze Xiaomi Mi A2 Lite is oprecht één van de meest complete.

De Xiaomi Mi A2 Lite koop je als… je een wat kleiner budget hebt, maar wel veel waar voor je geld zoekt. Deze smartphone is namelijk gewoon van alle essentiele features voorzien, zowel in hardware als software.

Xiaomi Mi A2 Lite prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Xiaomi Mi A2 Lite aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Xiaomi’s betaalbare Mi A2 Lite met Android One nu verkrijgbaar

Xiaomi’s betaalbare Mi A2 Lite met Android One nu verkrijgbaar

2 min
Deals
Onlangs werd de Xiaomi Mi A2 in Nederland uitgebracht, nu is ook de goedkopere Mi A2 Lite hier te bestellen. Het toestel draait op stock-Android, krijgt veel updates en beschikt over opvallend goede specs. De beste aanbiedingen vind je hier.
Xiaomi onthult betaalbare Mi A2 en Mi A2 Lite met Android One

Xiaomi onthult betaalbare Mi A2 en Mi A2 Lite met Android One

3 min
Nieuws
Het Chinese Xiaomi heeft zojuist twee nieuwe Android One-toestellen gepresenteerd. De Mi A2 en goedkopere Mi A2 Lite beschikken over vlotte hardware, schone software en relatief lage adviesprijzen. Lees hier alles over de smartphones.

Download onze app

Download onze app