De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Met YouTube Go bekijk je je favoriete YouTube-video’s offline

Thomas Haenen
2 februari 2018, 11:02
1 min leestijd
Met YouTube Go bekijk je je favoriete YouTube-video’s offline

YouTube Go laat je offline YouTube-video’s kijken, en gaat zuiniger om met je mobiele data. De app is vanaf nu beschikbaar in meer dan 130 landen, maar werkt ook in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Go maakt offline video’s kijken makkelijk

Google lanceerde YouTube Go een klein jaar geleden, als datavriendelijk alternatief voor zijn eigen videodienst. De app was toen enkel beschikbaar in een handjevol landen, waaronder India en Nigeria. Deze week rollen er enkele grote verbeteringen uit voor YouTube Go. Bovendien lanceert de app in meer dan honderddertig landen.

https://www.youtube.com/watch?v=GTk2_QSf2Jk

YouTube Go is gericht op opkomende landen, waar mobiel internet vaak onbetrouwbaar, langzaam en duur is. Daarom kun je met deze app video’s offline beschikbaar maken. En omdat goedkope smartphones in deze landen vaak ook weinig opslagruimte hebben, laat de app je zelf bepalen in welke beeldkwaliteit je de video opslaat. Kies je voor de allerlaagste beeldkwaliteit, dan heb je bijvoorbeeld slechts 10MB nodig voor een video van vijf minuten.

Met de update die Google uitbrengt, kun je YouTube-video’s ook op een iets hogere beeldkwaliteit opslaan. Tevens krijgt Go enkele van dezelfde aanbevelingsfuncties als de gewone YouTube-app. Op het homescreen zie je video’s die je vrienden kijken, aansluiten op je interesses en op dit moment populair zijn in je omgeving. Ook kun je nu meerdere video’s tegelijk delen met vrienden.

YouTube Go downloaden in Nederland

Omdat Nederland een landelijk dekkend en snel mobiel netwerk heeft, is YouTube Go hier officieel niet beschikbaar. Toch kun je de app hier via een omweg alsnog gebruiken. Download het installatiebestand via APK Mirror. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je Android-smartphone.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu