De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Asus Zenfone 7

Lees verder na de advertentie.

De Asus Zenfone 7 is een premium smartphone met vlotte specificaties en een opvallende flipcamera. Die maakt een randloos scherm mogelijk én levert betere selfies op. De Zenfone 7 is een goedkopere variant van de Zenfone 7 Pro. Op deze pagina lees je meer over het toestel.

Oled-scherm met kantelcamera’s

Asus Zenfone 7

Opvallend aan de Zenfone 7 is dat het toestel geen selfiecamera heeft. Als je een selfie wil maken, kantelt de driedubbele cameramodule van de achterkant 180 graden tot hij boven het scherm uitkomt. Je schiet dus selfies met de uitstekende reguliere camera’s.

Een bijkomend voordeel van deze oplossing is dat het scherm geen uitsparing of gaatje heeft voor de selfiecamera. Het display is randloos en wordt niet onderbroken. Het scherm zelf is met 6,67 inch nogal groot en oogt scherp door de full-hd-resolutie. De 90Hz-verversingssnelheid levert soepeler beeld dan een traditioneel 60Hz-display. Het amoled-paneel toont contrastrijk beeld.

De driedubbele camera op de achterkant omvat een 64 megapixel-hoofdcamera, een 12 megapixel-groothoekcamera en een telelens van 8 megapixel. Die zoomcamera laat je drie keer inzoomen zonder kwaliteitsverlies. De camera’s zijn identiek aan die van de Zenfone 7 Pro, al hebben de camera’s op het Pro-model optische beeldstabilisatie om trillingen tegen te gaan.

Specificaties van de Zenfone 7

De specificaties van de Zenfone 7 zijn zoals je mag verwachten van een dure smartphone: ruimschoots in orde. Het toestel wordt aangedreven door een snelle Snapdragon 865-processor met veel werkgeheugen (8GB) en 128GB opslaggeheugen.

Een stevige 5000 mAh-accu voorziet de smartphone van stroom. Opladen gaat via de usb-c-poort met maximaal 30 Watt. Dat is lekker snel en de snellader zit in de doos. Sommige concurrerende smartphones worden tegenwoordig zonder oplader geleverd. Let erop dat de Zenfone 7 niet draadloos kan opladen.

Wel is het toestel geschikt om contactloos te betalen in winkels via de nfc-chip en kan hij overweg met 5G-internet. Ten opzichte van de Zenfone 7 Pro – die honderd euro duurder is – heeft de Zenfone 7 minder opslaggeheugen en een iets minder krachtige processor. Omdat het toestel een micro-sd-kaartslot heeft, kun je het geheugen echter zelf vergroten.

asus zenfone 7 officieel

Onduidelijk updatebeleid

De Asus Zenfone 7 verschijnt met Android 10, terwijl versie 11 al even uit is. Een update naar Android 11 volgt, maar op moment van schrijven moet de fabrikant nog bekendmaken wanneer dit gaat gebeuren.

Asus’ softwareschil is licht en wijkt weinig af van stock-Android. Dat is prettig omdat je zo geen last hebt van onnodige visuele aanpassingen of extra apps. Minder fijn is dat Asus geen duidelijk updatebeleid communiceert. Het is niet bekend hoeveel Android-updates de Zenfone 7 ontvangt en hoeveel jaar het toestel beveiligingsupdates krijgt. Dat is een minpunt ten opzichte van concurrerende smartphones, die wél met een duidelijk updatebeleid komen.

Asus Zenfone 7 kopen

Asus biedt de Zenfone 7 sinds maart 2021 aan in Nederland. De adviesprijs van de smartphone is 699 euro en je kunt het toestel kopen in de kleuren wit en zwart. Voor honderd euro meer haal je de Zenfone 7 Pro in huis. Die heeft een iets snellere processor, dubbel zoveel opslaggeheugen en camera’s met optische beeldstabilisatie.

Deze smartphone koop je als… je een smartphone met fijne hardware en goede selfiecamera’s wil.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Asus Zenfone 7

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu