BlackBerry Key2 LE onthuld: veel minder geld, iets minder kracht

Op IFA 2018 is zojuist de BlackBerry Key2 LE onthuld. Het toestel is vrijwel identiek aan de gewone Key2, maar wel ruim tweehonderd euro goedkoper.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

BlackBerry Key2 LE onthuld

De BlackBerry Key2 LE is vanaf september verkrijgbaar in verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Het toestel heeft een adviesprijs van 399 euro en komt in drie kleuren uit: zwart, goud en rood. Voor 449 euro haal je straks een variant met 64GB opslagruimte in huis.

Dat is een flinke besparing ten opzichte van de gewone BlackBerry Key2, die sinds deze zomer in Nederland verkocht wordt voor zo’n 600 tot 700 euro. Dat terwijl de gelijkenissen op papier groot zijn. Beide smartphones hebben een 4,5 inch-touchscreen met een compleet fysiek toetsenbord. Zowel de Key2 als Key2 LE heeft een vingerafdrukscanner die in de spatiebalk verwerkt zit.

De verschillen zitten hem dan ook niet in het design, maar in de hardware. De Key 2 LE gebruikt een Snapdragon 636-chip in plaats van de Snapdragon 660-chip die in de Key 2 zit. Ook heeft de Key 2 LE niet 6, maar 4GB werkgeheugen. Dat maakt het toestel een tikkeltje minder krachtig, al zul je in de praktijk nauwelijks het verschil merken.

Dubbele camera blijft behouden

Ook de camera heeft een kleine downgrade gekregen. Achterop zit nog steeds een dubbele camera, maar in plaats van twee 12 megapixel-lenzen wordt er nu een 13 megapixel-camera gecombineerd met eentje van 5 megapixel. Met de extra lens kun je een bokeh-effect toevoegen aan je foto’s. Zelfs de accu is iets kleiner geworden: niet 3500 mAh, maar 3000.

Desalniettemin is het een interessante optie voor een kleine, maar specifieke groep gebruikers die nog altijd een fysiek toetsenbord verkiest boven een touchscreen. De Key2 was één van de weinige Android-smartphones met qwerty-toetsenbord en met de LE hebben consumenten er een betaalbaar alternatief bij.

Het laatste nieuws over BlackBerry

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.