De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

BlackBerry Key2 officieel: zakelijke smartphone met fysiek toetsenbord

Thomas Haenen
7 juni 2018, 16:14
1 min leestijd
BlackBerry Key2 officieel: zakelijke smartphone met fysiek toetsenbord

Hoewel er nog maar nauwelijks smartphones met fysieke toetsenborden worden gemaakt, houdt één bedrijf aan deze feature vast. Ook de nieuwe BlackBerry Key2 heeft weer vier rijen toetsen onder het scherm.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Key2 officieel

De BlackBerry Key2 is een Android-smartphone met een fysiek qwerty-toetsenbord. Het toestel is vanaf deze zomer in Nederland te koop. Hoewel de hardware overeenkomt met midrange smartphones, geeft de fabrikant de Key2 een adviesprijs mee van 649 euro. Het is dan ook zowat de enige smartphone die nog over een fysiek keyboard beschikt.

Het toestel heeft een relatief compact 4,5 inch-scherm, omdat er door de toetsen minder ruimte overblijft voor het beeld. Er zijn vier rijen met knoppen, met onderaan een spatiebalk. Het toetsenbord is bovendien uitgerust met touchsensor, zodat je er overheen kan swipen om te scrollen. De belangrijkste BlackBerry Key2 specificaties op een rij:

  • 4,5 inch-scherm met resolutie van 1620 bij 1080 pixels
  • Loopt op Android 8.1 (Oreo)
  • Dubbele 12 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
  • Snapdragon 660-chip met 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte
  • Accucapaciteit van 3500 mAh
  • Inclusief koptelefoonaansluiting en vingerafdrukscanner

BlackBerry-smartphone van TCL

Sinds een kleine twee jaar worden BlackBerry-smartphones niet meer door het Canadese bedrijf zelf gemaakt, maar door TCL. Dat Chinese bedrijf dat ook achter onder andere Alcatel zit, heeft namelijk de licentie op BlackBerry-smartphones. Zo bracht TCL begin 2017 al de BlackBerry KeyOne uit. Dit nieuwe model heeft betere camera’s en snellere hardware, maar vrijwel hetzelfde design.

De Key2 wordt geleverd met een uitgebreide suite aan BlackBerry-apps, gericht op de zakelijke markt. Centraal staat de BlackBerry Hub, een app die mail, social media-berichten en contactgegevens voor je verzamelt en op prioriteit sorteert. Ook zijn er extra apps die je toestel beveiligen en wachtwoorden beschermen, en verschillende tools gericht op productiviteit.

Het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Key2
BlackBerry Key2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu