De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

General Mobile GM 5

1/2

General Mobile GM 5: eerste nieuwe smartphone met Android 7.0

Niet Google, Samsung of LG, maar het Turkse General Mobile bracht als eerste een nieuw toestel in Nederland dat standaard draait op Android 7.0 (Nougat). De General Mobile GM 5 is een echt budgettoestel en lijkt in veel opzichten op de Android One 4G, die in 2015 werd uitgebracht.

Zo wordt de smartphone aangedreven door de Snapdragon 410-chip met een quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte. Dat laatste is middels een micro-sd-kaartje verder uit te breiden, wat handig is als je veel foto’s en video’s op het toestel wil opslaan. Verder beschikt de General Mobile GM 5 over een 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Ook is de General Mobile GM 5 Plus beschikbaar, een smartphone met een groter scherm en krachtigere hardware.

De General Mobile GM 5 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De General Mobile GM 5 weet zich vooral te onderscheiden door het feit dat de smartphone uit de doos op Android 7.0 draait. Ook belooft General Mobile dat het toestel twee lang jaar van updates wordt voorzien. Hieronder hebben we de belangrijkste features op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Draait Android 7.0 (Nougat), krijgt regelmatig updates
  • 13 en 5 megapixel-camera voor het maken van foto’s
  • Dualsim- en 4G-ondersteuning

Meer over de General Mobile GM 5

general mobile gm 5

Nougat voegt onder meer ondersteuning voor de splitscreenmodus toe, waarmee het mogelijk is om twee apps naast elkaar te draaien. Dit maakt multitasken een stuk makkelijker, al werkt de modus beduidend beter op een groter scherm. Het 5 inch-display van de General Mobile GM 5 is eigenlijk net iets te krap.

Verder lijkt de General Mobile GM 5 een vernieuwde uitvoering van de General Mobile Android One 4G te zijn. Zo zijn de afmetingen van 140,5 bij 69,7 bij 9,3 millimeter exact hetzelfde en beschikt het toestel ook over een 13 megapixel-camera aan de achterkant. Aan de voorkant zit een 5 megapixel-camera.

Net als andere General Mobile-toestellen maakt de GM 5 onderdeel uit van het Android One-programma. Dit is eigenlijk bedoeld voor opkomende markten, maar toestellen zijn dus ook in Nederland verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews General Mobile GM 5

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu