Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

General Mobile GM 5

General Mobile GM 5
Scherm 5 inch
Camera 13 megapixel

General Mobile GM 5: eerste nieuwe smartphone met Android 7.0

Niet Google, Samsung of LG, maar het Turkse General Mobile bracht als eerste een nieuw toestel in Nederland dat standaard draait op Android 7.0 (Nougat). De General Mobile GM 5 is een echt budgettoestel en lijkt in veel opzichten op de Android One 4G, die in 2015 werd uitgebracht.

Zo wordt de smartphone aangedreven door de Snapdragon 410-chip met een quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte. Dat laatste is middels een micro-sd-kaartje verder uit te breiden, wat handig is als je veel foto’s en video’s op het toestel wil opslaan. Verder beschikt de General Mobile GM 5 over een 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Ook is de General Mobile GM 5 Plus beschikbaar, een smartphone met een groter scherm en krachtigere hardware.

De General Mobile GM 5 in vogelvlucht

De General Mobile GM 5 weet zich vooral te onderscheiden door het feit dat de smartphone uit de doos op Android 7.0 draait. Ook belooft General Mobile dat het toestel twee lang jaar van updates wordt voorzien. Hieronder hebben we de belangrijkste features op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Draait Android 7.0 (Nougat), krijgt regelmatig updates
  • 13 en 5 megapixel-camera voor het maken van foto’s
  • Dualsim- en 4G-ondersteuning

Meer over de General Mobile GM 5

general mobile gm 5Nougat voegt onder meer ondersteuning voor de splitscreenmodus toe, waarmee het mogelijk is om twee apps naast elkaar te draaien. Dit maakt multitasken een stuk makkelijker, al werkt de modus beduidend beter op een groter scherm. Het 5 inch-display van de General Mobile GM 5 is eigenlijk net iets te krap.

Verder lijkt de General Mobile GM 5 een vernieuwde uitvoering van de General Mobile Android One 4G te zijn. Zo zijn de afmetingen van 140,5 bij 69,7 bij 9,3 millimeter exact hetzelfde en beschikt het toestel ook over een 13 megapixel-camera aan de achterkant. Aan de voorkant zit een 5 megapixel-camera.

Net als andere General Mobile-toestellen maakt de GM 5 onderdeel uit van het Android One-programma. Dit is eigenlijk bedoeld voor opkomende markten, maar toestellen zijn dus ook in Nederland verkrijgbaar.

Pluspunten GM 5

  • Draait uit de doos op Android 7.0
  • Krijgt regelmatig updates
  • Stevig design

Minpunten GM 5

  • Specificaties zijn niet super
  • Middelmatige camera's
General Mobile GM 5
Welke General Mobile GM 5 wil je?
Wij hebben momenteel geen General Mobile GM 5 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Dit is de eerste nieuwe smartphone met Android 7.0 in Nederland

Dit is de eerste nieuwe smartphone met Android 7.0 in Nederland

Nieuws De eerste smartphone die direct van Android 7.0 (Nougat) voorzien is is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. Niet Google, LG of Samsung maar het relatief onbekende General Mobile heeft de primeur.