General Mobile GM 5 Plus

8

De tweede Android One-smartphone in Nederland

De General Mobile GM 5 Plus is het tweede toestel van de Turkse fabrikant General Mobile. De GM 5 Plus is een Android One-toestel, dat eigenlijk voor opkomende landen is bedoeld, maar dus ook in Nederland verkrijgbaar is. De smartphone heeft een adviesprijs van 299 euro en is voorzien van prima specificaties.

Zo beschikt de General Mobile GM 5 Plus over een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, een octacore-processor (Snapdragon 617) met 3GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Laatstgenoemde kan middels een micro-sd-kaartje worden uitgebreid (maximaal 128GB).

De General Mobile GM 5 Plus in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De General Mobile GM 5 Plus is door zijn vlotte specificaties een aantrekkelijke smartphone. Hij wordt immers ook van de laatste Android-updates voorzien. Check hieronder de belangrijkste features van de telefoon.

  • 5,5 inch-scherm met 1920 bij 1080 pixels
  • Snapdragon 617-chip met 3GB RAM
  • Draait op een kale versie van Android 6.0.1
  • 3100 mAh-accu met Quick Charge 3.0

Meer over de General Mobile GM 5 Plus

gm5 plus

De belangrijkste feature van de General Mobile GM 5 Plus is dat het toestel altijd op de laatste versie van Android draait. Google zorgt bij Android One zelf voor de uitrol van updates, waardoor je belangrijke beveiligingsupdates als eerste binnenkrijgt.

De opvolger van de General Mobile Android One is voorzien van een metalen behuizing en een groot 5,5 inch-scherm. Aan de voorkant is ook een 13 megapixel-camera te vinden, terwijl de camera aan de achterkant foto`s in dezelfde resolutie schiet.

Ook aanwezig is een 3100 mAh-accu, die middels Quick Charge 3.0 en de meegeleverde snellader lekker vlot oplaadt. In de praktijk betekent dit dat je het toestel in iets meer dan een uur volledig oplaadt. De General Mobile GM 5 Plus beschikt verder over 4G- en dualsim-ondersteuning en heeft afmetingen van 152 bij 76,5 bij 7,9 millimeter. Met 135 gram is de GM 5 Plus een relatief lichte smartphone.

Conclusie General Mobile Android One review

Met de General Mobile GM 5 Plus levert de Turkse fabrikant opnieuw een aantrekkelijk toestel af. Het design is fraai, het scherm ziet er goed uit en met de prestaties is absoluut niets mis. Belangrijker is dat de smartphone twee jaar  voorzien wordt van  software-updates en draait op stock-Android 6.0. De accuduur had wat beter gemogen en we missen een vingerafdrukscanner, maar de snellaadoptie maakt veel goed. Het is echter de vraag of de GM 5 Plus in het overvolle middensegment succesvol wordt, zeker als je bedenkt dat uitstekende toestellen als de  Nexus 5X en Moto G4 Plus voor minder worden verkocht.

Lees meer in onze General Mobile GM 5 Plus review

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews General Mobile GM 5 Plus

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu