Google Pixel Fold

1/1

Pluspunten

  • Goede camera's
  • Lange software-ondersteuning
  • Mooie schermen

Minpunten

  • Minder snel dan concurrenten

Let op: Google heeft de Pixel Fold nog niet officieel aangekondigd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op betrouwbare geruchten.

De Google Pixel Fold is de eerste vouwbare smartphone van de zoekgigant. Op deze pagina lees je alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel Fold: dit moet je weten

De Google Pixel Fold is een vouwbare smartphone met twee schermen. Aan de buitenkant treffen we een normaal langwerpig display aan, de binnenkant verbergt een groot en rechthoekig 7,6 inch-scherm. Daardoor heb je een compacte tablet in handen. Het toestel lijkt op de Samsung Galaxy Z Fold 4, maar heeft bredere schermranden.

Het kloppend hart is de Tensor G2-chip die we kennen van de Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Die is op papier minder snel dan de Snapdragon 8 Plus Gen 1 van de Samsung. Toch heb je qua prestaties niets te klagen, want Google stemt hardware en software goed op elkaar af. Je krijgt 8 of 12GB werkgeheugen en minimaal 128B opslagruimte.

Google Pixel Fold renders

Camera’s

Op de achterkant vinden we drie lenzen, waaronder een 64 megapixel-hoofdcamera. Die heeft wel een kleinere sensor dan de camera op de Pixel 7 (Pro). Daarnaast kun je wijdere plaatjes schieten met een groothoeklens en inzoomen met de telecamera. Verder zijn er twee selfiecamera’s van 9,5 megapixel aanwezig.

Software, prijzen en beschikbaarheid

De Pixel Fold draait op Android 13 en krijgt in de toekomst updates naar Android 14 tot en met 16. Daarnaast mag je vanaf de release rekenen op vijf jaar lang beveiligingspatches, die hackers buiten de deur houden.

De Google Pixel Fold verschijnt mogelijk in het tweede kwartaal van 2023. Geruchten spreken over mei. De prijs wordt niet mals: we rekenen op 1799 dollar in de Verenigde Staten. Mogelijk betalen we hier dan 1799 euro, maar dat is niet zeker.

Evenmin is het gegarandeerd dat Google de Fold hier überhaupt uitbrengt. Aangezien het om een nieuw product gaat, zou het bedrijf hem ook alleen in de Verenigde Staten op de markt kunnen brengen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Google Pixel Fold

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu