De Google Pixel Fold is de eerste vouwbare smartphone van de zoekgigant. Op deze pagina lees je alles over het toestel, dat niet officieel op de markt komt in de Benelux. Inmiddels is de Google Pixel 9 Pro Fold wel in Nederland te koop: de opvolger van dit toestel.
Alles over de Google Pixel Fold
De Pixel Fold in het kort
De Pixel Fold is de eerste foldable van de Amerikaanse techgigant en werd in mei 2023 aangekondigd tijdens Google I/O. In Nederland is de smartphone helaas niet uitgebracht, al is via grijze import soms alsnog eraan te komen. Je betaalt dan een adviesprijs van 1899 euro.
Het apparaat is in zwart en wit verkrijgbaar en komt met 256GB of 512GB interne opslag.

De Google Pixel Fold is een vouwbare smartphone met twee schermen. Aan de buitenkant treffen we een normaal langwerpig display aan. Dat heeft een diagonaal van 5,8 inch en resolutie van 2092 bij 1080 pixels. Het gaat om een kleurrijk amoled-scherm.
De binnenkant verbergt een groot en rechthoekig 7,6 inch-scherm met een resolutie van 2208 bij 1840 pixels. Daar overheen is een laagje ultrathin glass gelegd, wat sterk is, maar ook flexibel. Het toestel lijkt op de Samsung Galaxy Z Fold 4, maar heeft bredere schermranden.
Lees verder na de advertentie.

Belangrijkste Google Pixel Fold specificaties
139.7 x 158.7 x 5.8Â mm
283Â gram
7.6Â inch Amoled scherm
120 Hz
48Â MP 10.8Â MP 10.8Â MP camera’s
8Â MP selfiecamera
Google Tensor 2
8Â GB werkgeheugen
4821Â mAh
Snelladen, 30Â watt
Android 13 t/m Android 16Â (verwacht)
Beveiligingsupdates tot 2028Â (verwacht)
De Google Pixel Fold vergelijken
Veelgestelde vragen over de Pixel Fold
De eerste foldable van Google, de Pixel Fold, is helaas niet in Nederland uitgebracht. Via grijze import kan je (bijvoorbeeld via Duitsland) wel aan de smartphone komen. Wel is inmiddels de opvolger uit, de Pixel 9 Pro Fold.
De Pixel Fold uit 2023 ontvangt Android-versies tot en met Android 16. Tot en met 2028 wordt de foldable nog voorzien van de belangrijke beveiligingsupdates.
De grootste verschillen tussen de twee foldables van Google is de hardware en het scherm: de Pixel 9 Pro Fold is dan de duidelijke winnaar. Met sneller opladen, ruimere displays en meer RAM in combinatie met een betere chipset raden we de opvolger daarom zeker aan.
Lees meer over de Pixel Fold
Het kloppend hart van de Google Pixel Fold is de Tensor G2-chip. Deze kennen we ook wel van de Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Ook de Google Pixel 7a, die op hetzelfde evenement is gepresenteerd als de Pixel Fold bevat die processor.
Het is niet de snelste processor op de markt en ook niet de meest energiezuinige. Toch heb je qua prestaties niets te klagen, want Google stemt hardware en software goed op elkaar af. Er is 12GB werkgeheugen aan boord en je hebt keuze uit modellen met 128GB of 256GB interne opslag.

Camera’s van een vlaggenschip
Op de achterkant vinden we drie lenzen, waaronder een 64 megapixel-hoofdcamera. Die heeft wel een kleinere sensor dan de camera op de Pixel 7 (Pro). Daarnaast kun je wijdere plaatjes schieten met een groothoeklens en inzoomen met de telecamera. Die laatste zien we nagenoeg nooit op een foldable. Zo kun je tot vijf keer digitale zoom gebruiken om objecten dichterbij te halen zonder kwaliteitsverlies.
Je kunt aan de slag met de bekende functies van Google wat betreft de camera. Zo kun je de nachtmodus activeren, maar ook astronomiefoto’s maken. Handig is daarbij dat je het toestel half dicht kunt klappen en op een vaste ondergrond kunt plaatsen. Staat er een ongewenste persoon of object op de foto, dan kun je ‘m verwijderen met de ‘magische gum’.
Software, prijzen en beschikbaarheid
De Pixel Fold draait uit de doos op Android 13, heeft ondertussen de update naar Android 14 ontvangen en zal in de toekomst nog updates tot en met Android 16 ontvangen.
Daarnaast mag je vanaf de release rekenen op vijf jaar lang beveiligingspatches, die hackers buiten de deur houden. Recent heb je de beveiligingsupdate van mei 2024 ontvangen.