Google Pixel 7a

1/1

Pluspunten

  • 90Hz ververssnelheid
  • Krachtige Tensor 2-chip
  • Jarenlang updatebeleid

Minpunten

  • Langzaam draadloos opladen
  • Accucapaciteit is niet heel groot

Op dit moment is de Google Pixel 7a nog niet officieel gepresenteerd. De informatie is gebaseerd op lekken en geruchten. Zodra er meer bekend is over de smartphone, werken we deze pagina bij.

Bij de derde generatie Pixel-smartphones introduceerde Google – naast de Pixel 3 en 3 XL – ook een a-model. Deze variant bevat grotendeels dezelfde hardware als de ‘normale’ Pixel-smartphones, maar met besparingen op gebied van bijvoorbeeld camera of bouwkwaliteit om de prijs te drukken.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 7a: zelfde ontwerp, lagere prijs

Ook de Pixel 7 en 7 Pro krijgen zo’n broertje. De Pixel 7a bevat dezelfde Tensor 2-chip als de ‘reguliere’ modellen, maar voor een lagere prijs. Ook het ontwerp komt erg overeen. We zien het herkenbare camera-eiland met uitsneden voor de cameralenzen. De achterkant van de smartphone is opgetrokken uit plastic met een glimmende afwerking.

De Pixel 7a is op meerdere vlakken verbeterd ten opzichte van de Pixel 6a. Zo is ‘ie sneller, maar ook het amoled-scherm heeft een upgrade gekregen. De Pixel 6a ondersteunt namelijk een maximale ververssnelheid van ‘maar’ 60Hz. Bij de 7a ligt deze iets hoger, namelijk 90Hz. Daardoor voelen en ogen animaties soepeler.

Google Pixel 7a renders

De batterijcapaciteit is minimaal 4410 mAh en de 7a kan – in tegenstelling tot zijn voorganger – draadloos opladen, helaas met ‘maar’ 5W. De 7 Pro doet dit met 23W. Er is minimaal 6GB werkgeheugen aanwezig en 128GB opslagruimte. Daarmee speel je gemakkelijk meerdere apps af en heb je flink wat ruimte voor foto’s, video’s, apps en meer.

In de herkenbare camerabalk van de Pixel 7a vind je twee camera’s. De hoofdcamera bevat een IMX787-sensor. Die is een stuk groter dan die van zijn voorganger. Met zo’n grotere sensor presteert de 7a beter in situaties met minder licht. De tweede camera heeft een resolutie van 13 megapixel en heeft een extra wijde hoek. Daarmee leg je dus nog meer van de omgeving in je foto of video vast.

Jarenlang de nieuwste Android-versie

Vanzelfsprekend draait de Pixel 7a op Google’s eigen Android-software. De smartphone komt uit voordat Android 14 beschikbaar is, maar is wel één van de eerste smartphones die toegang krijgt tot die software. Uit de doos draait de 7a op Android 13.

Google biedt gebruikers van de Pixel 6- en 7-serie drie grote Android-updates en minstens vijf jaar aan digitale ondersteuning. Doormiddel van beveiligingsupdates beschermt de fabrikant jouw smartphone tegen kwaadwillenden.

Google Pixel 7a renders

Presentatie en prijs

Google presenteert de Pixel 7a op hun ontwikkelaarsbeurs Google I/O. Deze vindt plaats in april of mei 2023. Later maken ook de Pixel 8 en 8 Pro hun entree. De pixel 7a heeft een vermoedelijke adviesprijs van 459 euro, dezelfde als bij de Pixel 6a.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Google Pixel 7a

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu