Samsung Galaxy Z Fold 6

1/1

Let op: Samsung heeft de Galaxy Z Fold 6 nog niet officieel aangekondigd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten en wordt zonodig bijgewerkt.

De Samsung Galaxy Z Fold 6 is een dure, vouwbare smartphone met een groot scherm en een snelle processor. Op deze pagina lees je meer.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Z Fold 6: dit moet je weten

Wil je een smartphone en compacte tablet in één apparaat? Dat is precies wat je krijgt met de Samsung Galaxy Z Fold 6. De opvolger van de Fold 5 ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar ondergaat volgens geruchten wel een belangrijke verandering: het scherm aan de buitenkant zou een bredere beeldverhouding krijgen, vergelijkbaar met de OnePlus Open.

Dat juichen we van harte toe, want dit scherm is op de Fold 5 eigenlijk te smal om goed te kunnen gebruiken. Door deze aanpassing zou ook de verhouding van het scherm aan de binnenkant veranderen. Details hierover ontbreken nog. We durven wel te zeggen dat beide displays een hoge verversingssnelheid hebben voor soepele beelden. De helderheid ligt waarschijnlijk boven de 2000 nits, zodat je ze in alle omstandigheden af kunt lezen.

Samsung Galaxy Z Fold 5 review
De Samsung Galaxy Z Fold 5

De motor van het toestel is een Snapdragon 8 Gen 3-chip, waarmee je iedere game aankunt en ook multitasking geen probleem is. Er zit minimaal 12GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte in de Z Fold 6.

Er staat Android 14 op de smartphone, waar Samsung zijn eigen One UI-schil overheen legt. Je mag minimaal vier nieuwe Android-versies verwachten en vijf jaar lang beveiligingsupdates.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Vermoedelijk lanceert Samsung de Z Fold 6 in juli of augustus 2024. Wat het toestel precies gaat kosten weten we nog niet. Wel dat je er diep voor in de buidel moet tasten. Je koopt de Fold 5 inmiddels voor € 1.319,-, maar de adviesprijs was 1899 euro. We vermoeden dat de Galaxy Z Fold 6 ongeveer even duur zal zijn.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy Z Fold 6

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu