Google Pixel 7

Let op: de Google Pixel 7 is nog niet officieel gepresenteerd. Dat gebeurt op een groots evenement op donderdag 6 oktober! De informatie op deze pagina is vooralsnog dus gebaseerd op geruchten.

De Google Pixel 7 behoort tot de line-up van smartphones uit 2022 van de zoekgigant. Op deze pagina lees je alles wat we al over het toestel weten.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de Google Pixel 7

De Google Pixel 7 is gepresenteerd in het najaar van 2022. Het is de opvolger van de Google Pixel 6, maar we zien niet al te grote verschillen op het gebied van hardware. Zo zien we een amoled-scherm van 6,3 inch, die daarmee een fractie kleiner is dan het Pixel 6-display. Dat ververst maximaal 90 keer per seconde voor een soepele gebruikservaring.

Het scherm van de Google Pixel 7 Pro biedt echter de betere specificaties. Dat is niet alleen groter en heeft een hogere resolutie, maar dat heeft een verversfrequentie van 120Hz, waardoor ‘ie nog soepeler aanvoelt.

Google Pixel 7 (Pro)
Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro

De krachtbron is de nieuwe Tensor 2-chip, die ontwikkeld is door Google zelf. Die is weer iets krachtiger en gaat beter om met energie, waardoor de accuduur wat beter is. Een Titan-beveiligingschip is ook aanwezig, waardoor je data altijd veilig is. Er is 8GB werkgeheugen aanwezig en 128GB of 256GB interne opslag. Dat laatste is een fijne bijkomstigheid, want zijn voorganger was alleen verkrijgbaar met 128GB geheugen.

Opvallend is natuurlijk weer de camera-strook op de achterzijde, die een iets ander design heeft gekregen. Zo heeft die dezelfde kleur als de zijkant van de behuizing, waardoor ‘ie dus per model verschilt. De twee camera’s op de achterzijde zijn geaccentueerd. Het gaat om een primaire sensor van 50 megapixel en groothoeklens van 12 megapixel. De frontcamera heeft trouwens een kleine upgrade gekregen qua resolutuie. Voor selfies en videogesprekken gebruik je nu de 11 megapixel-sensor.

De batterij heeft een capaciteit van 4700 mAh, wat een fractie groter is dan de voorganger. Opladen gaat met maximaal 30 Watt, waarmee Google flink achterblijft op de concurrentie. Het bedrijf levert ook geen oplader mee in de doos, die zul je dus zelf moeten verzorgen. Draadloos opladen is trouwens wel mogelijk!

Standaard met Android 13 en jarenlang updates

De Google Pixel 7 behoort tot de eerste smartphones die standaard werd geleverd met Android 13. Daarbij gaan we uit van hetzelfde updatebeleid als bij zijn voorganger. Dat betekent dat we drie jaar updates gaan zien en je tot en met Android 16 sowieso kunt genieten. Ook krijg je vijf jaar beveiligingsupdates, zodat je jaren beschermt bent tegen kwaadwillenden.

Google Pixel 7

Google Pixel 6 review

Je kunt nu alvast onze review van de Google Pixel 6 lezen, de voorganger van de Pixel 7. De conclusie daarvan vind je alvast hieronder:

De Google Pixel 6 is een smartphone met belangrijke sterke punten, waaronder zijn lange accuduur, uitstekende camera’s en schone Android-software met vijf jaar beveiligingsupdates. Na een paar weken intensief gebruik verbazen we ons echter vooral over de vele (kleinere) minpunten van de smartphone.

Nadelen die wij vooraf niet allemaal verwacht hadden en de gebruikservaring dagelijks beïnvloeden. Het moge duidelijk zijn dat Google als smartphonefabrikant nog de nodige stappen te zetten heeft. Desalniettemin is de 649 euro kostende Pixel 6 een interessante koop voor een geselecteerd publiek.

Google - 6 oktober

Beschikbaarheid en prijs Google Pixel 7

Over de prijs en beschikbaarheid van de Google Pixel 7 is nog vrijwel niks officieel bekend. De Pixel 6 had een adviesprijs van 649 euro, werd op 19 oktober 2021 gepresenteerd en lag vanaf 28 oktober dat jaar in de winkels.

Het lijkt er wel op dat Google de Pixels officieel in Nederland uitbrengt. Zowel de zoekgigant als Belsimpel en provider T-Mobile hinten daar namelijk op. Op 6 oktober vindt er een evenement plaats, waar we echt alles te horen krijgen!

Android Planet houd al het nieuws natuurlijk voor je in de gaten. Op de hoogte blijven kan heel makkelijk! Schrijf je even in voor onze gratis nieuwsbrief, download de Android Planet-app of volg ons op social media: InstagramTwitter en Facebook.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Google Pixel 7

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu