Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

T-Mobile G1

HTC T-Mobile G1
8,0
Scherm 3.2 inch
Camera 3.15 megapixel

Degelijke smartphone uit de stal van T-Mobile

De T-Mobile G1 is ruim voorzien van alles wat je van een dergelijke smartphone verwacht: 3G-ondersteuning, Wi-Fi, Bluetooth en ingebouwde GPS. Pluspunt is ook het volledige QWERTY-toetsenbord waardoor tekst invoeren vrij gemakkelijk gaat. De standaard meegeleverde applicaties zijn ruim voldoende om het toestel te kunnen gebruiken, maar omdat dit het eerste toestel met Android is valt het aantal extra applicaties dat je kunt installeren nog wat tegen.

Qua design is de T-Mobile G1 niet het mooiste en meest vernieuwende toestel dat fabrikant HTC heeft gemaakt. Stijlbewuste types zullen de G1 liever overslaan en wachten op een toestel dat meer op consumenten is gericht. Door het uitschuifbare toetsenbordje en de dikte van het toestel zullen op dit moment alleen technologiefreaks en early adopers geïnteresseerd zijn. Een praktisch minpunt is het feit dat een standaard headsetaansluiting ontbreekt, waardoor je vastzit aan de headset die HTC meelevert. Ook het ontbreken van Exchange-ondersteuning is een minpunt voor zakelijke gebruikers.

Meer over de T-Mobile G1

Toestelfabrikant HTC heeft vaker toestellen zoals de G1 gemaakt, zoals de HTC TyTN die op Windows Mobile draait. Maar dergelijke grote toestellen met uitschuifbaar toetsenbord raken bij Windows Mobile-gebruikers wat uit de gratie. Het is daarom opmerkelijk dat HTC bij een nieuw platform als Android zo’n conservatieve keuze maakt. Tegelijk is de T-Mobile G1 in veel opzichten een tegenpool van de iPhone 3G: het toestel ziet er misschien wat minder sexy uit, maar de G1 heeft wel een volledig QWERTY-toetsenbordje en een aantal eigenschappen die de iPhone niet heeft zoals MMS-berichten, knippen en plakken en een betere camera.

Onder het scherm zie je de menuknop, waarmee je in bijna alle applicaties een menu te zien krijgt. Daaronder zie je de bel- en ophangknop, die je vooral tijdens het bellen zult gebruiken. De ophangknop doet tevens dienst als aan/uitknop en als knop om het scherm te blokkeren. Verder naar het midden zie je een homeknop (huisje) en een terugknop (gebogen pijltje). We hadden verwacht de terugknop niet zo vaak nodig te hebben, maar het blijkt een onmisbaar hulpmiddel om van pop-upvensters af te komen en applicaties te sluiten.

→ Lees meer in onze uitgebreide T-Mobile G1 review.

Pluspunten T-Mobile G1

  • Eerste echte Android-smartphone
  • Uitschuifbaar keyboard
  • Krasbestendig display

Minpunten T-Mobile G1

  • Bescheiden specs
  • Relatief dik en zwaar
  • Verouderde Android-versie
HTC T-Mobile G1
8,0
Welke HTC T-Mobile G1 wil je?
Wij hebben momenteel geen HTC T-Mobile G1 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

T-Mobile G1 video

Laatste berichten

Hoe Apples eerste iPhone de koers van Android veranderde

Hoe Apples eerste iPhone de koers van Android veranderde

Nieuws De iPhone viert vandaag zijn tiende verjaardag. Hoewel Android de markt domineert, was het Apples smartphone die Google de juiste kant op stuurde.
Terugblik op een iconisch Android-toestel: de T-Mobile G1

Terugblik op een iconisch Android-toestel: de T-Mobile G1

Nieuws Zeven jaar geleden werd de eerste Android-telefoon, de T-Mobile G1, officieel aangekondigd. Het was de eerste smartphone met Googles besturingssysteem en heeft mede daarom een bijzonder plekje in ons hart.
Cyanogen heeft Android 2.1 voor G1 en HTC Magic bijna af

Cyanogen heeft Android 2.1 voor G1 en HTC Magic bijna af

Nieuws Op het blog van Cyanogen Mod is te lezen dat er de stabiele release van Android 2.1 (CM 5.0.7) binnen een paar dagen beschikbaar komt. De afgelopen dagen heeft de…
Opinie: Snelle groei remt definitieve doorbraak van Android

Opinie: Snelle groei remt definitieve doorbraak van Android

Nieuws De ontwikkeling van Android gaat snel. De software-updates volgen elkaar in een  rap tempo op, wat de ene na de andere verbetering en fijnslijperij met zich meebrengt. Maar de ontwikkeling…
Gerucht: T-Mobile G1 krijgt update naar Android 2.x

Gerucht: T-Mobile G1 krijgt update naar Android 2.x

Nieuws De Samsung Galaxy en de T-Mobile Pulse krijgen gegarandeerd een update naar Android 2.0 (dat schreven we eerder al). Maar hoe zit het met de voorganger van alle Android-toestellen, de…