De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

HTC T-Mobile G1

8

Degelijke smartphone uit de stal van T-Mobile

De T-Mobile G1 is ruim voorzien van alles wat je van een dergelijke smartphone verwacht: 3G-ondersteuning, Wi-Fi, Bluetooth en ingebouwde GPS. Pluspunt is ook het volledige QWERTY-toetsenbord waardoor tekst invoeren vrij gemakkelijk gaat. De standaard meegeleverde applicaties zijn ruim voldoende om het toestel te kunnen gebruiken, maar omdat dit het eerste toestel met Android is valt het aantal extra applicaties dat je kunt installeren nog wat tegen.

Qua design is de T-Mobile G1 niet het mooiste en meest vernieuwende toestel dat fabrikant HTC heeft gemaakt. Stijlbewuste types zullen de G1 liever overslaan en wachten op een toestel dat meer op consumenten is gericht. Door het uitschuifbare toetsenbordje en de dikte van het toestel zullen op dit moment alleen technologiefreaks en early adopers geïnteresseerd zijn. Een praktisch minpunt is het feit dat een standaard headsetaansluiting ontbreekt, waardoor je vastzit aan de headset die HTC meelevert. Ook het ontbreken van Exchange-ondersteuning is een minpunt voor zakelijke gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de T-Mobile G1

Toestelfabrikant HTC heeft vaker toestellen zoals de G1 gemaakt, zoals de HTC TyTN die op Windows Mobile draait. Maar dergelijke grote toestellen met uitschuifbaar toetsenbord raken bij Windows Mobile-gebruikers wat uit de gratie. Het is daarom opmerkelijk dat HTC bij een nieuw platform als Android zo’n conservatieve keuze maakt. Tegelijk is de T-Mobile G1 in veel opzichten een tegenpool van de iPhone 3G: het toestel ziet er misschien wat minder sexy uit, maar de G1 heeft wel een volledig QWERTY-toetsenbordje en een aantal eigenschappen die de iPhone niet heeft zoals MMS-berichten, knippen en plakken en een betere camera.

Onder het scherm zie je de menuknop, waarmee je in bijna alle applicaties een menu te zien krijgt. Daaronder zie je de bel- en ophangknop, die je vooral tijdens het bellen zult gebruiken. De ophangknop doet tevens dienst als aan/uitknop en als knop om het scherm te blokkeren. Verder naar het midden zie je een homeknop (huisje) en een terugknop (gebogen pijltje). We hadden verwacht de terugknop niet zo vaak nodig te hebben, maar het blijkt een onmisbaar hulpmiddel om van pop-upvensters af te komen en applicaties te sluiten.

→ Lees meer in onze uitgebreide T-Mobile G1 review.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews HTC T-Mobile G1

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu