Huawei Mate 60 Pro

1/1

Pluspunten

  • Goede camera's
  • Mooi scherm
  • Snel opladen

Minpunten

  • Geen toegang tot Google-apps

De Huawei Mate 60 Pro is een high-end smartphone met uitstekende camera’s, maar zonder toegang tot Google-apps. Op deze pagina vertellen we je meer.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 60 Pro: dit moet je weten

De Mate 60 Pro is de nieuwste high-end smartphone van Huawei en is gepresenteerd in 2023. Het toestel heeft een 6,82 inch-oled-scherm met een verversingssnelheid van maximaal 120Hz. Het gaat om een ltpo-paneel dat zuinig met energie omspringt. Opvallend zijn de drie gaatjes in het scherm. Daaruit vinden we naast de 13 megapixel-selfiecamera ook sensoren om een scan van je gezicht te maken om het toestel te ontgrendelen en diepte in te schatten. Zo hebben je zelfportretten een mooie vervaagde achtergrond.

De voorganger van dit toestel, de Mate 50 Pro, had nog een flinke notch in plaats van gaatjes. Bij die smartphone was het scherm bovendien gebogen. De Mate 60 Pro heeft een volledig vlak display.

Aan de binnenkant vinden we een Kirin 9000s-processor die Huawei zelf heeft ontwikkeld. Over de prestaties van deze chip is nog weinig bekend. Er is 12GB RAM aanwezig en je kiest uit varianten met 256GB, 512GB of 1 terabyte opslag.

Huawei Mate 60 Pro

Veel nadruk op camera’s

Zoals gewoonlijk legt Huawei veel nadruk op fotografie. De 50 megapixel-hoofdcamera heeft een variabel diafragma. Je kiest uit f/1.4, waarmee de achtergrond vaag wordt, of f/4.0. Daarmee is juist de hele foto scherp. Daarnaast heb je een 12 megapixel-groothoeklens voor wijdere plaatjes en een 48 megapixel-telecamera die het beeld 3,5 keer dichterbij haalt.

De accu heeft een prima capaciteit van 5000 mAh. Je laadt hem op met 88 Watt, waardoor hij snel weer vol zit. Draadloos opladen kan ook en wel met 50 Watt. Omgekeerd opladen van je smartwatch of draadloze oordopjes gaat met maximaal 20 Watt.

Software heeft bekende beperkingen

Bij smartphones van Huawei moeten we altijd een waarschuwing geven. Ze draaien door Amerikaanse sancties tegen het bedrijf namelijk niet op een volledige versie van Android. Het besturingssysteem heet HarmonyOS 4.0 en biedt geen toegang tot Google-apps als Google Maps en YouTube. Dat is een stevige beperking, waardoor je goed moet nadenken voor je tot aankoop overgaat.

Verkrijgbaarheid en prijzen

Huawei brengt de Mate 60 Pro aanvankelijk alleen uit in China. Vermoedelijk komt het toestel later wel naar Europa. Chinezen betalen omgerekend zo’n 900 euro voor de versie met 512GB. In Nederland zijn we vermoedelijk duurder uit, want er komen sowieso nog invoerrechten en btw bij.

Er zijn vier kleuren. De witte en groene variant hebben een glazen achterzijde. Wanneer je voor zwart of paars kiest, is de achterzijde van nepleer gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Mate 60 Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu