De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Huawei Mate 50 Pro

1/1

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Uitstekende camera's
  • Mooi scherm

Minpunten

  • Geen volledige Android-versie en Google-diensten
  • Geen 5G

De Huawei Mate 50 Pro is een snelle, high-end smartphone met veel mogelijkheden, maar ook de nodige beperkingen. Op deze pagina vertellen we je meer.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 50 Pro: dit moet je weten

Huawei Mate 50 Pro

Huawei is in Nederland niet meer de gigant van een paar jaar terug, maar het bedrijf blijft wel gewoon nieuwe smartphones maken. Deze Mate 50 Pro is, naast de ‘gewone’ Mate 50, één van hun vlaggenschepen van 2022. Het strak vormgegeven toestel draait op de razendsnelle Snapdragon 8 Plus Gen 1-chip, gecombineerd met minimaal 8GB RAM en 256GB werkgeheugen.

Vanwege de Amerikaanse sancties tegen het bedrijf mag Huawei geen 5G aanbieden. Je blijft dus steken op 4G, maar kunt wel gebruikmaken van een satellietverbinding. Zo blijf je bereikbaar op plekken waar geen ‘normale’ dekking is. Dat is vooral handig als je graag op avontuur gaat in afgelegen gebieden.

Het scherm van de Huawei Mate 50 is 6,74 inch groot en heeft een resolutie van 2616 bij 1212 pixels. Het gaat uiteraard om een amoled-scherm dat perfecte zwartwaardes toont en bovendien 120 keer per seconde ververst. Daardoor ziet het beeld er zeer soepel uit. Opvallend is de enorme notch in het scherm. Die is nodig voor een infraroodsensor, die gebruikt wordt voor gezichtsbeveiliging.

Snel laden, goede camera’s

De Huawei Mate 50 Pro heeft een accucapaciteit van 4700 mAh. Je laadt de batterij op met een maximale snelheid van 66 Watt, waardoor hij in drie kwartier weer helemaal vol moet zitten. Draadloos accusap tanken kan ook en gaat met 50 Watt eveneens behoorlijk rap.

Huawei staat bekend om zijn goede camera’s. De Mate 50 Pro is gelukkig geen uitzondering. De 50 megapixel-hoofdcamera heeft een variabel diafragma. Dat betekent dat je per foto zelf kiest hoe de scherptediepte er uitziet. Als je een portret maakt kun je de achtergrond dus op natuurlijke wijze vervagen, terwijl je er bij een landschap voor zorgt dat elk deel van het kiekje scherp is.

Daarnaast kun je aan de slag met een 13 megapixel-ultragroothoeklens waarmee je bijvoorbeeld grote gebouwen fotografeert. De 64 megapixel-telelens is beter dan die van de ‘gewone’ Mate 50, maar zoomt met 3,5 keer wel wat minder ver in.

Software en prijzen

De genoemde sancties zorgen er ook voor dat Huawei geen volledige versie van Android op zijn telefoons kan zetten. De Mate 50 Pro draait op HarmonyOS en maakt geen gebruik van Google-diensten als Maps. Dat is natuurlijk erg onhandig, dus bedenk goed of je daar mee kunt leven. Er zijn wel alternatieven beschikbaar, die je kunt downloaden uit de eigen app-winkel van de fabrikant.

Of en wanneer de Huawei Mate 50 Pro in Nederland te koop zal zijn, is nog niet bekend. Omgerekend kost het basismodel met 256GB opslag in China zo’n 1000 euro. Het topmodel met 512GB gaat daar voor 1125 euro over de toonbank. Je kiest uit de kleuren zwart, zilver, paars en oranje.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Mate 50 Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu