Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei P30

Huawei P30

Dit moet je weten over de Huawei P30

De Huawei P30 is een indrukwekkende nieuwe Android-smartphone met drie camera’s achterop. Huawei staat bekend om zijn uitstekende foto’s en video’s en met de P30 hoopt het bedrijf de lat nog hoger te leggen. Verder heeft deze telefoon vlotte hardware, een vingerafdrukscanner in het scherm én een koptelefoonaansluiting. Huawei verkoopt ook de P30 Pro, met een groter scherm en betere hardware.

Huawei P30 specificaties: de belangrijkste verzameld

  • 6,1 inch oled-scherm met kleine waterdruppelnotch, full hd-resolutie
  • 3 camera’s achterop, inclusief optische zoom en groothoeklens
  • Primaire camera van 40 megapixel, selfiecamera van 24 megapixel
  • Kirin 980-chipset met acht cores, 6GB werkgeheugen
  • 3650mAh accu, opladen gaat razend snel
  • 128GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Komt met Android 9.0 (Pie), update naar Android 10.0 rolt uit met Huawei EmotionUI-interface
  • Vingerafdrukscanner in het scherm, koptelefoonaansluiting ingebouwd

De Huawei P30 met Unlimited data, tijdelijk met extra korting!

De Huawei P30 bij KPN:
✔ Unlimited Data (supersnel 4G)
✔ Onbeperkt bellen en SMS’en
Al internet van KPN, dan €7,50 korting p/m

Meer info   Bekijk aanbieding

Design: zo ziet de Huawei P30 er uit

De P30 heeft een groot scherm dat bijna de hele voorkant vult, met slechts bovenin een kleine inkeping waar precies de selfiecamera in past. Het display heeft – in tegenstelling tot het P30 Pro-scherm – geen afgeronde zijkanten. Dit voorkomt reflecties op de rondingen, wel zo fijn. De behuizing is van glas, maar biedt geen ondersteuning voor draadloos opladen. De P30 Pro kan wel draadloos laden. Onderop de P30 zit een usb-c-aansluiting.

Achterop zien we eigenlijk alleen de meerdere camera’s en flitsers. Een vingerafdrukscanner ontbreekt. Huawei heeft de scanner namelijk in het scherm voorop gestopt. Net als op de Mate 20 Pro leg je je vinger gewoon op het scherm om de P30 te ontgrendelen.

Huawei P30 camera: veel lenzen, mooiere foto’s

Bij Huawei zijn ze inmiddels ontzettend goed in hele mooie foto’s maken. De Huawei P20 was uitgerust met drie camera’s, die waren geoptimaliseerd om onder alle omstandigheden scherpe, kleurrijke foto’s te maken. Mede dankzij slimme kunstmatige intelligentie werden de instellingen automatisch aangepast aan je omgeving. De P30 zet die trend voort en gebruikt verbeterde instellingen om nog mooiere plaatjes te schieten.

Niet alleen de software is aangepast: de lenzen zijn ook anders. Op de P30 vind je liefst drie camera’s. De primaire lens heeft een resolutie van 40 megapixel, maar fotografeert standaard in 10 megapixel. Via een zogeheten quad-bayer-techniek wordt de beeldinformatie van vier pixels gecombineerd in één foto, wat de kwaliteit ten goede moet komen.

De Huawei P30 is ook voorzien van een 16 megapixel groothoeklens, die een groter deel van de omgeving vastlegt. De derde 8 megapixel lens wordt gebruikt om in te zoomen. De P30 biedt vijf keer hybride zoom, oftewel inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Dat is bijzonder omdat de meeste smartphones maximaal twee keer hybride zoom hebben. Vind je zoomen erg belangrijk? Kijk dan naar de P30 Pro, die betere camera’s heeft en daarom tien keer hybride zoom biedt.

De frontcamera van de P30 heeft een zeer hoge resolutie van 32 megapixel. Je kan dus rekenen op selfies met veel detail.

Toch weer een koptelefoonaansluiting

Een opvallend detail is dat de Huawei P30 over een koptelefoonaansluiting beschikt. Dat is bijzonder omdat Huawei de audiopoort vorig jaar schrapte op de P20. De fabrikant volgde onder andere Apple en claimde dat het weglaten van de aansluiting een grotere accu mogelijk maakt. Door de P30 toch te voorzien van een koptelefoonaansluiting, is Huawei de eerste fabrikant die zijn keuze terugdraait. Niet helemaal overigens, want de P30 Pro heeft gek genoeg geen audiopoort.

Software: Android met een sausje

Bij zijn release draaide de Huawei P30 op Android 9.0 (Pie). Hier lag de EMUI 9-schil van Huawei overheen. EMUI is de softwareschil van Huawei en wijkt flink af van stock Android. De schil voegt een aantal apps van Huawei en commerciële partijen toe, verandert visuele elementen en bevat eigen features op het gebied van accubesparing. Sommige kenmerken van EMUI zijn heel handig, maar er is ook kritiek op Huawei’s ingrijpende veranderingen.

Huawei geeft zijn high-end smartphones elke maand een beveiligingsupdate. De minimale ondersteuningsperiode is twee jaar. Daarnaast krijgt de P30 twee grote Android-updates. Je bent dus verzekerd van een update naar Android 10.0 en Android 11. Android 10 rolt uit voor de Huawei P30 sinds november 2019 en biedt ook de vernieuwde EMUI 10-schil. Zo’n update rolt gefaseerd uit, waardoor het even kan duren, voordat ook jouw P30 de update kan installeren.

EMUI 10 is een stuk schoner en ontdaan van allerlei onnodige toepassingen. Wel blijft de door Huawei ontwikkelde schil druk wat komt door voorgeïnstalleerde apps, eigen icoontjes en andere extra’s. Je maakt gebruik van alle nieuwe functies die Android 10.0 biedt, waaronder de Focus-modus. Zo leg je de volledige focus op studie of werk, zonder irritante meldingen en notificaties. Ook is er een donkere modus aanwezig, die systeembreed is doorgevoerd. Zo wordt het thema van apps zoals YouTube, Gmail of bijvoorbeeld de Chromebrowser ook direct aangepast.

Adviesprijs en releasedatum

De Huawei P30 werd eind maart 2019 gepresenteerd en kwam in april op de markt. Daarmee is de Chinese fabrikant iets later dan grote concurrent Samsung: de Galaxy S10 is al sinds maart te koop. De adviesprijs bedraagt 749 euro voor de uitvoering met 128GB opslaggeheugen. Het toestel is dus wat duurder dan de P20, die uitkwam voor 679 euro.

Huawei P30
7,5
Welke Huawei P30 wil je?
Selecteer:
128GB
Huawei P30 met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 21,50 p/m Abo: € 7,50 p/m Toestel: € 14,00 p/m
Sim only nodig?

Laatste berichten

Android-nieuws #26: Bewegende WhatsApp-stickers en update voor Huawei P30 (Pro)

Android-nieuws #26: Bewegende WhatsApp-stickers en update voor Huawei P30 (Pro)

Nieuws Op Android Planet lees je dagelijks over alle nieuwtjes uit de Android-wereld. Als je afgelopen week niet alles hebt kunnen volgen of alleen de belangrijkste dingen wil meekrijgen, is dit jouw overzicht. Dit is het belangrijkste Android-nieuws van de afgelopen dagen.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 26

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 26

Nieuws Afgelopen week zagen we weer allerlei (beveiligings)updates voorbij komen. Voor toestellen van Samsung, Huawei en Nokia stonden redelijk wat updates klaar. Ook andere fabrikanten brachten patches uit en ook werden er updates uitgebracht voor de Android-schil van verschillende toestellen.
Downloaden: Huawei P30 en P30 Pro ontvangen EMUI 10.1-update

Downloaden: Huawei P30 en P30 Pro ontvangen EMUI 10.1-update

Nieuws De EMUI 10.1-update vanaf is nu te downloaden op de Huawei P30 en P30 Pro. De update met een grootte van 4,59GB moet in de komende dagen alle Nederlandse P30-toestellen bereiken.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 22

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 22

Nieuws Vooral Honor en Motorola hadden de vaart er afgelopen flink inzitten qua Android-beveiligingsupdates. Ook Sony rolde twee fijne updates uit. Bij Samsung was het juist opvallend rustig. Benieuwd of jouw toestel een update heeft gekregen? Neem dan een kijkje in dit overzicht.
Huawei P30 (Pro) krijgt EMUI 10.1-update, P20 Pro bijgewerkt naar Android 10

Huawei P30 (Pro) krijgt EMUI 10.1-update, P20 Pro bijgewerkt naar Android 10

Nieuws Met de EMUI 10.1-update worden de Huawei P30 en P30 Pro voorzien van een aantal handige features en veel verbeteringen. Gebruikers van de oudere P20 Pro kunnen eindelijk aan de slag met Android 10.