Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei P30

Scherm
inch
Camera
megapixel

Dit moet je weten over de Huawei P30

De Huawei P30 is een indrukwekkende nieuwe Android-smartphone met drie tot vijf camera’s. Huawei staat bekend om zijn uitstekende foto’s en video’s en met de P30 hoopt het bedrijf de lat nog hoger te leggen. Verder heeft deze telefoon vlotte hardware, een vingerafdrukscanner in het scherm én een koptelefoonaansluiting.

Op moment van schrijven is Huawei’s nieuwe smartphone nog niet officieel gepresenteerd. Waarschijnlijk vindt de aankondiging eind maart plaats, en is de Huawei P30 release vervolgens in april 2019. Tot die tijd wordt deze pagina regelmatig bijgewerkt met het laatste nieuws, geruchten en specificaties.
Huawei P30 design

Huawei P30 specificaties: de belangrijkste verzameld

Veel details van een smartphone lekken al ver voor de release uit. Zo hebben we inmiddels ook een aardig idee van de Huawei P30 specificaties. Maar let op: veel kan natuurlijk nog veranderen tegen de release.

  • 6 inch oled-scherm met kleine waterdruppelnotch, full hd-resolutie
  • 3 tot 5 camera’s achterop, inclusief optische zoom en groothoeklens
  • Primaire camera van 38 megapixel, selfiecamera van 24 megapixel
  • Kirin 980-chipset met acht cores, 6GB werkgeheugen
  • 128GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Loopt op Android 9.0 (Pie) met Huawei EmotionUI-interface
  • Vingerafdrukscanner in het scherm, koptelefoonaansluiting ingebouwd

Design: zo ziet de Huawei P30 er uit

Van de Huawei P30 zijn inmiddels al verschillende renders uitgelekt. Die zouden zijn gebaseerd op het definitieve ontwerp en geven dus een aardig idee van hoe de smartphone er straks uitziet. De P30 heeft een scherm dat bijna de hele voorkant vult, met slechts bovenin een kleine inkeping waar precies de selfiecamera in past.

Achterop zien we eigenlijk alleen de meerdere camera’s en flitsers. Een vingerafdrukscanner ontbreekt, wat waarschijnlijk betekent dat Huawei deze in het scherm voorop heeft gestopt. Net als op de Mate 20 Pro leg je je vinger gewoon op het scherm om de P30 te ontgrendelen.

Huawei P30 camera: veel lenzen, mooiere foto’s

Bij Huawei zijn ze inmiddels ontzettend goed in hele mooie foto’s maken. De Huawei P20 was uitgerust met drie camera’s, die waren geoptimaliseerd om onder alle omstandigheden scherpe, kleurrijke foto’s te maken. Mede dankzij slimme kunstmatige intelligentie werden de instellingen automatisch aangepast aan je omgeving.

Op de P20 zet Huawei nog een extra monochrome sensor in om meer beeldinformatie te verzamelen. Er is een zwart/wit-lens van 20 megapixel, waarvan het beeld automatisch gecombineerd wordt met de primaire sensor. De P30 wordt naar verwachting echter uitgerust met een nieuwe camera van 38 megapixel, waarmee die sensor overbodig is. Wel komen er achterop drie, vier of zelfs vijf camera’s, waaronder een groothoeklens en eentje voor optische zoom.

Toch weer een koptelefoonaansluiting?

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat de Huawei P30 ook een koptelefoonaansluiting krijgt. Dat zou opmerkelijk zijn, want op de Huawei P20 uit 2018 ontbreekt deze juist. De Chinese fabrikant volgde het voorbeeld van Apple en schrapte de aansluiting om ruimte te maken voor een grotere accu. Als we bronnen mogen geloven kun je op de P30 toch weer een 3,5mm-koptelefoonaansluiting. Dat maakt van Huawei de eerste fabrikant die deze keuze terugdraait.

Adviesprijs en releasedatum

Huawei onthult zijn nieuwe toptoestellen doorgaans in maart of april. We verwachten dan ook dat de Huawei P30 aankondiging eind maart plaats vindt, met de release vervolgens begin april. Daarmee is de Chinese fabrikant iets later dan grote concurrent Samsung: de Galaxy S10 is vanaf begin maart te koop. De Huawei P30 adviesprijs is waarschijnlijk vergelijkbaar met de P20 vorig jaar, en ligt tussen de 650 en 750 euro.

Laatste berichten

Vooruitblik: dit worden de beste smartphones van 2019

Vooruitblik: dit worden de beste smartphones van 2019

9 min
Nieuws
Ook in 2019 verwachten we weer tal van opvallende nieuwe smartphones. In deze vooruitblik kijken we vast naar verwachte toptoestellen als de Samsung Galaxy S10 en Huawei P30, en blikken we vooruit op opkomende technologieën als 5G.
‘Deze 38 megapixel-camera zit straks in de Huawei P30 Pro’

‘Deze 38 megapixel-camera zit straks in de Huawei P30 Pro’

2 min
Nieuws
De Huawei P30 Pro wordt waarschijnlijk één van de eerste smartphones met een nieuwe camerasensor van Sony. Deze 38 megapixel-sensor maakt onder andere betere foto's in situaties met weinig licht.

Download onze app

Download onze app