Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei P30

Dit moet je weten over de Huawei P30

De Huawei P30 is een indrukwekkende nieuwe Android-smartphone met drie camera’s achterop. Huawei staat bekend om zijn uitstekende foto’s en video’s en met de P30 hoopt het bedrijf de lat nog hoger te leggen. Verder heeft deze telefoon vlotte hardware, een vingerafdrukscanner in het scherm én een koptelefoonaansluiting. Huawei verkoopt ook de P30 Pro, met een groter scherm en betere hardware.

Huawei P30 specificaties: de belangrijkste verzameld

  • 6,1 inch oled-scherm met kleine waterdruppelnotch, full hd-resolutie
  • 3 camera’s achterop, inclusief optische zoom en groothoeklens
  • Primaire camera van 40 megapixel, selfiecamera van 24 megapixel
  • Kirin 980-chipset met acht cores, 6GB werkgeheugen
  • 3650mAh accu, opladen gaat razend snel
  • 128GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Loopt op Android 9.0 (Pie) met Huawei EmotionUI-interface
  • Vingerafdrukscanner in het scherm, koptelefoonaansluiting ingebouwd

Nu tot €10 korting per maand op je bundel bij de Huawei P30!

De Huawei P30 bij KPN:
✔ 10 GB Data (supersnel 4G)
✔ Onbeperkt bellen en SMS’en
✔ Standaard €5 korting p/m op je bundel
met KPN Hussel: €5 extra korting p/m

Meer info   Bekijk aanbieding

Design: zo ziet de Huawei P30 er uit

De P30 heeft een groot scherm dat bijna de hele voorkant vult, met slechts bovenin een kleine inkeping waar precies de selfiecamera in past. Het display heeft – in tegenstelling tot het P30 Pro-scherm – geen afgeronde zijkanten. Dit voorkomt reflecties op de rondingen, wel zo fijn. De behuizing is van glas, maar biedt geen ondersteuning voor draadloos opladen. De P30 Pro kan wel draadloos laden. Onderop de P30 zit een usb-c-aansluiting.

Achterop zien we eigenlijk alleen de meerdere camera’s en flitsers. Een vingerafdrukscanner ontbreekt. Huawei heeft de scanner namelijk in het scherm voorop gestopt. Net als op de Mate 20 Pro leg je je vinger gewoon op het scherm om de P30 te ontgrendelen.

Huawei P30 camera: veel lenzen, mooiere foto’s

Bij Huawei zijn ze inmiddels ontzettend goed in hele mooie foto’s maken. De Huawei P20 was uitgerust met drie camera’s, die waren geoptimaliseerd om onder alle omstandigheden scherpe, kleurrijke foto’s te maken. Mede dankzij slimme kunstmatige intelligentie werden de instellingen automatisch aangepast aan je omgeving. De P30 zet die trend voort en gebruikt verbeterde instellingen om nog mooiere plaatjes te schieten.

Niet alleen de software is aangepast: de lenzen zijn ook anders. Op de P30 vind je liefst drie camera’s. De primaire lens heeft een resolutie van 40 megapixel, maar fotografeert standaard in 10 megapixel. Via een zogeheten quad-bayer-techniek wordt de beeldinformatie van vier pixels gecombineerd in één foto, wat de kwaliteit ten goede moet komen.

De Huawei P30 is ook voorzien van een 16 megapixel groothoeklens, die een groter deel van de omgeving vastlegt. De derde 8 megapixel lens wordt gebruikt om in te zoomen. De P30 biedt vijf keer hybride zoom, oftewel inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Dat is bijzonder omdat de meeste smartphones maximaal twee keer hybride zoom hebben. Vind je zoomen erg belangrijk? Kijk dan naar de P30 Pro, die betere camera’s heeft en daarom tien keer hybride zoom biedt.

De frontcamera van de P30 heeft een zeer hoge resolutie van 32 megapixel. Je kan dus rekenen op selfies met veel detail.

Toch weer een koptelefoonaansluiting

Een opvallend detail is dat de Huawei P30 over een koptelefoonaansluiting beschikt. Dat is bijzonder omdat Huawei de audiopoort vorig jaar schrapte op de P20. De fabrikant volgde onder andere Apple en claimde dat het weglaten van de aansluiting een grotere accu mogelijk maakt. Door de P30 toch te voorzien van een koptelefoonaansluiting, is Huawei de eerste fabrikant die zijn keuze terugdraait. Niet helemaal overigens, want de P30 Pro heeft gek genoeg geen audiopoort.

Software: Android met een sausje

Bij zijn release draaide de Huawei P30 op Android 9.0 (Pie). Hier lag de EMUI 9-schil van Huawei overheen. EMUI is de softwareschil van Huawei en wijkt flink af van stock Android. De schil voegt een aantal apps van Huawei en commerciële partijen toe, verandert visuele elementen en bevat eigen features op het gebied van accubesparing. Sommige kenmerken van EMUI zijn heel handig, maar er is ook kritiek op Huawei’s ingrijpende veranderingen.

Huawei geeft zijn high-end smartphones elke maand een beveiligingsupdate. De minimale ondersteuningsperiode is twee jaar. Daarnaast krijgt de P30 twee grote Android-updates. Je bent dus verzekerd van een update naar Android Q.

Adviesprijs en releasedatum

De Huawei P30 werd eind maart 2019 gepresenteerd en kwam in april op de markt. Daarmee is de Chinese fabrikant iets later dan grote concurrent Samsung: de Galaxy S10 is al sinds maart te koop. De adviesprijs bedraagt 749 euro voor de uitvoering met 128GB opslaggeheugen. Het toestel is dus wat duurder dan de P20, die uitkwam voor 679 euro.

Huawei P30 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Huawei P30 aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Zo doe je mee aan de EMUI 10-bèta van Huawei

Zo doe je mee aan de EMUI 10-bèta van Huawei

Nieuws Mensen met een Huawei P30 of Huawei P30 Pro kunnen per direct aan de slag met de bèta van EMUI 10. De nieuwe software-update voegt onder meer een donkere modus toe. Zo doe je mee aan de EMUI 10-bèta.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 36

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 36

Nieuws Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje. Ook deze week zijn we bij je terug met een overzicht.
Huawei P30 en P30 Pro krijgen selfie-nachtmodus met update

Huawei P30 en P30 Pro krijgen selfie-nachtmodus met update

Nieuws Met de nieuwste update gaat de nachtmodus van de Huawei P30 en P30 Pro ook de selfiecamera ondersteunen, waardoor je betere zelfportretten in het donker maakt. De nieuwe softwareversie is binnenkort voor iedereen beschikbaar.
Huawei rolt EMUI 10 vanaf september uit: deze telefoons krijgen update

Huawei rolt EMUI 10 vanaf september uit: deze telefoons krijgen update

Nieuws Huawei heeft EMUI 10 officieel gepresenteerd. De bèta van deze nieuwe versie van de Android-skin wordt vanaf september uitgerold. China is als eerste aan de beurt.
Onderzoek: prijzen Huawei-smartphones dalen harder dan voorgaande jaren

Onderzoek: prijzen Huawei-smartphones dalen harder dan voorgaande jaren

Nieuws De prijs van de Huawei P30 en P30 Pro zakt dit jaar veel sneller dan bij voorgaande modellen, zo blijkt uit onderzoek van Android Planet. De prijsdaling lijkt deels samen te vallen met de sancties tegen het bedrijf.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app