Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei P8 Max

Huawei P8 Max
8,5
Scherm 6.8 inch
Camera 13 megapixel

De Huawei P8 Max werd naast de reguliere P8 aangekondigd en geeft aan het woord `phablet` een andere betekenis. De P8 Max is namelijk voorzien van een gigantisch 6,8 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap vinden we een vlotte Kirin 935-processor (geklokt op 2,2GHz) met 3GB aan werkgeheugen en 16GB of 64GB aan opslagruimte.

Een belangrijke feature van de P8 Max zijn de camera`s, die foto`s maken in een maximale resolutie van 13 en 5 megapixels. Video`s worden geschoten in full-hd-resolutie met 30 frames  per seconden. Omdat de P8 Max vooral voor multimediatoepassingen is bedoeld, heeft Huawei de grote smartphone voorzien van een flinke 4360 mAh-accu, die overigens niet verwijderbaar is.

De Huawei P8 Max in vogelvlucht

De Huawei P8 Max kenmerkt zich door het enorm 6,8 inch-scherm, prachtige design en vlotte specificaties. Daarnaast beschikt het toestel over Android 5.0.2 met een vernieuwde versie van EMUI (versie 3.1). Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Enorm 6,8 inch-scherm met 1920 bij 1080 pixels
  • Dun ontwerp (6,8 millimeter) met mooie afgeronde hoeken
  • Kirin 935 octacore-processor met 3GB aan werkgeheugen
  • 4360 mAh-accu gaat ruim twee dagen mee

Meer over de Huawei P8 Max

Huawei P8 MaxNaast het grote display en vlotte specificaties, is ook het premium design een belangrijke feature van de Huawei P8 Max. Het toestel is namelijk voorzien van een geheel metalen unibody met fraai afgeronde randen, waardoor het toestel fijn in de hand ligt en er schitterend uitziet. Huawei zegt dat meer aan honderd uur werk zit in het maken van een exemplaar van de P8 Max. Het resultaat mag er dan ook zeker wezen.

Met afmetingen van 182.7 x 93 x 6.8 millimeter is de Huawei P8 Max niet bepaald handzaam, maar wel lekker dun. Het gewicht is wel vrij fors (228 gram), maar dat is logischerwijs  gelieerd aan het formaat van de smartphone. Het formaat zorgt er daarnaast voor dat bellen met het apparaat wat onhandig is. Daar heeft Huawei wat op gevonden, door de TalkBand B2, een wearable die het Chinese bedrijf eerder uitgebracht, nauw te laten samenwerken met de Max. De TalkBand B2 fungeert dan als een soort microfoontje.

Uit de doos draait de Huawei P8 Max op Android 5.0.2 (Lollipop) met de EMUI 3.1-schil van Huawei. Dit is de nieuwste versie van de bekende Huawei-schil, die nog steeds doet denken aan iOS. EMUI 3.1 heeft enkele handige features, waaronder het zogenoemde Knuckle Touch. Hiermee maak je gemakkelijk screenshots door met de knokkel van je vinger een vorm over het scherm te vegen.

De Huawei P8 Max kost 549 euro voor het 16GB-model, en voor de variant met 64GB betaal je 649 euro. Het toestel is binnenkort in Nederland te koop, dus houd de koopsectie op deze pagina in de gaten.

Pluspunten P8 Max

  • Mooi 6,8 inch-scherm
  • Vlotte specificaties
  • Niet heel duur

Minpunten P8 Max

  • Scherm is moeilijk te bedienen
  • Resolutie valt wat tegen
Huawei P8 Max
8,5
Welke Huawei P8 Max wil je?
Wij hebben momenteel geen Huawei P8 Max aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Huawei P8 Max video

Laatste berichten

Huawei P8 en P8 Max preview: premium design met vlotte specs

Huawei P8 en P8 Max preview: premium design met vlotte specs

8,5
Reviews Met de Huawei P8  en P8 Max probeert de Chinese smartphonefabrikant Huawei het succes van de P7 te overtreffen. Android Planet heeft de nieuwe  vlaggenschepen in Londen getest,  en onze bevindingen lees je in deze Huawei P8 preview.
Huawei P8 Max aangekondigd: groot toestel met 6,8 inch-scherm

Huawei P8 Max aangekondigd: groot toestel met 6,8 inch-scherm

Nieuws Huawei heeft naast de Huawei P8  ook een ander nieuw toestel aangekondigd in de vorm van de Huawei P8 Max, een 6,8 inch-smartphone met een flinke 4360 mAh-accu die garantstaat voor twee dagen gebruik.
Dit weten we over de Huawei P8 en P8 Lite – update

Dit weten we over de Huawei P8 en P8 Lite – update

Nieuws Er is nieuwe informatie opgedoken over Huawei Ascend P8 (of Huawei P8 zoals sommige bronnen suggereren) die eerdere geruchten bevestigt: de P8 is slechts 6,5 millimeter dun en verschijnt in vier kleuren.