Motorola Moto G53

1/8

Pluspunten

  • Zeer betaalbaar
  • Snel genoeg voor dagelijks gebruik
  • Ondersteuning voor 5G

Minpunten

  • Trager dan voorganger

De Motorola Moto G53 is een betaalbare smartphone met een grote accu, schone software en ondersteuning voor 5G. Op deze pagina lees je alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Moto G53: dit moet je weten

Wil je niet te veel geld uitgeven aan je volgende smartphone? De Motorola Moto G53 is een betaalbare telefoon die daardoor ook bescheiden specificaties kent. Het 6,5 inch-scherm heeft weliswaar een hoge ververssnelheid van 120Hz, maar ook een relatief lage resolutie van 1600 bij 720 pixels.

Bovendien gaat het om een lcd-display. De Moto G52 had vorig jaar nog een oled-scherm met een hogere resolutie. De beeldkwaliteit is er dus (helaas) op achteruit gegaan en dat is opvallend.

Motorola Moto G53

Motorola lijkt de G53 dan ook lager in de markt te zetten dan zijn voorganger. De smartphone draait op de Snapdragon 480 Plus-processor, die we kennen van de Motorola Moto G62. Die beschikt wel over 5G, maar is op papier trager dan de Snapdragon 680 die in de Moto G52 zit.

Met de hoeveelheid werk- en opslaggeheugen zit het overigens wel goed. De Moto G53 heeft 4GB RAM en dat is voldoende om Android vloeiend te draaien en te multitasken. Met 128GB is er genoeg opslagruimte aanwezig om al je apps en media te bewaren. Heb je toch meer opslag nodig, dan kun je een micro-sd-kaartje (van maximaal 1TB) in de telefoon stoppen.

Trager laden, minder camera’s

Dat de Motorola Moto G53 een simpeler toestel is dan de G52 zien we ook aan de accu. Die is met 5000 mAh weliswaar net zo groot, maar hij laadt met 10 Watt een stuk trager op. Ter vergelijking: de Moto G52 kan snelladen met maximaal 33 Watt en zit daardoor in zo’n anderhalf uur helemaal vol.

Over de batterijduur hoef je je gelukkig geen zorgen te maken. Dankzij de relatief zuinige chip en de lage schermresolutie is die prima. Omdat de hardware minder wordt belast, verbruikt de Moto G53 ook weinig stroom en gaat ie dus langer mee op een volle lading.

Op de achterkant treffen we twee camera’s aan: een 50 megapixel-hoofdcamera en een 2 megapixel-macrocamera voor close-ups van bloemen of insecten. De 8 megapixel-groothoeklens van de Moto G52 is helaas gesneuveld. De selfiecamera heeft een resolutie van 8 megapixel.

Software, prijzen en beschikbaarheid

De Moto G53 draait op Android 13 met daaroverheen Motorola’s MyUX-schil. Die past gelukkig weinig aan, waardoor je geniet van een schone Android-ervaring. Het toestel krijgt één grote Android-versie-update, naar Android 14. Ook kun je rekenen op drie jaar aan beveiligingspatches en die verschijnen om de maand.

Motorola Moto G53

De Motorola Moto G53 verschijnt in twee kleuren op de Nederlandse markt: blauw, zilver en roze. Het instapmodel heeft een adviesprijs van 249 euro. Je krijgt dan 4GB werkgeheugen en 64GB opslag.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola Moto G53

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu