Motorola Moto G6 Plus

Scherm
5.9 inch
Camera
12 megapixel
Prijs

Alles over de Motorola Moto G6 Plus

Zoek je een smartphone met goede prestaties en een mooi design, maar wil je niet teveel betalen? Dan is de Motorola Moto G6 Plus het overwegen waard, zeker door de flinke verbeteringen ten opzichte van de Moto G5 Plus. Zo heeft de smartphone liefst 64GB opslagruimte, een dubbele camera en een lekker groot 5,8 inch-scherm. Ook is er ondersteuning voor snel laden, waarmee je accu vlot weer vol zit.

Pluspunten Moto G6 Plus

 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
 • Lekker snel toestel
 • Compleet vernieuwd design
 • Camera’s maakt uitstekende foto’s

Minpunten Moto G6 Plus

 • Iets duurder dan zijn voorganger
 • Groot scherm is niet voor iedereen

Groter scherm, dunnere randen

De Moto G6 Plus is uitgerust met een behoorlijk groot scherm van 5,9 inch, met een full hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Daardoor ben je verzekerd van scherp beeld. Bovendien heeft het scherm een uitgerekte beeldverhouding van 18 bij 9. Het zorgt ervoor dat het scherm een nog groter deel van de voorkant vult, en de zwarte balken zo klein mogelijk zijn. Daardoor is de Moto G6 Plus nog steeds relatief handzaam.

Natuurlijk is niet iedereen fan van zulke grote schermen. Voor die gebruikers heeft Motorola echter ook nog de gewone Moto G6. Kijk je veel video, ben je regelmatig aan het browsen of speel je veel games op je smartphone, dan is het grotere scherm echter ideaal. Bovendien is er daardoor meer ruimte over de hardware. De Moto G6 Plus heeft bijvoorbeeld een lekker grote accu, waarmee je moeiteloos het einde van de dag haalt.

Sterke prijs-kwaliteitsverhouding

De Moto G-lijn kennen we van de goede prijs-kwaliteitverhouding, en met de Moto G6 Plus zet Lenovo deze lijn voort. De smartphone biedt veel voor weinig en is in het middensegment één van de beste opties die je kunt nemen. Bovendien is de smartphone op bijna alle punten verbeterd. Dat komt vooral door het nieuwe design, grotere scherm en betere hardware.

De Moto G6 Plus is de grotere en krachtigere versies van de Moto G6. De smartphone heeft een groter scherm (5,93 inch) met een full hd-resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Daarnaast is de Moto G6 Plus van een krachtigere Snapdragon 630-chip met 4GB werkgeheugen en een zeer ruime 64GB opslagruimte. Ook de camera, die twee lenzen (12 + 5 megapixel) heeft, maakt betere foto’s en presteert beter in het donker. De frontcamera maakt kiekjes in 16 megapixel, net als de ‘normale G6’.

Stock-Android

De Moto G6 Plus draait op een kale versie van Android 8.0 (Oreo). Lenovo heeft nauwelijks aanpassingen gedaan aan de software, waardoor je overblijft met een vrijwel stockversie van Android. Dat is Android zoals Google het heeft bedoeld.

Wel aanwezig is de Moto-app, waarmee Lenovo je een aantal extra opties geeft. Een voorbeeld hiervan is de optie om de vingerafdrukscanner te gebruiken voor de navigatieknoppen onderin beeld. Veeg met je vinger over de scanner naar links om terug te gaan, of naar rechts om het multitaskscherm te openen.

Pluspunten Moto G6 Plus

 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
 • Lekker snel toestel
 • Design is compleet vernieuwd
 • Camera's maken uitstekende foto's

Minpunten Moto G6 Plus

 • Updates kunnen sneller
 • Iets duurder dan zijn voorganger
 • Groot scherm is moeilijk te bedienen

Motorola Moto G6 Plus prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Motorola Moto G6 Plus aanbiedingen van dit moment.

Motorola Moto G6 Plus video

Laatste berichten

Bestel de nieuwe Motorola Moto G6 bij MediaMarkt (ADV)

Bestel de nieuwe Motorola Moto G6 bij MediaMarkt (ADV)

4 min
Nieuws
Met de nieuwe Moto G6-serie bewijst Motorola opnieuw dat een goede smartphone niet duur hoeft te zijn. De toestellen zijn al te bestellen bij MediaMarkt en bieden enkele grote verbeteringen. Genoeg redenen om ze een kans te geven als je nieuwe smartphone.
Motorola Moto G6, G6 Plus en G6 Play officieel: dit moet je weten

Motorola Moto G6, G6 Plus en G6 Play officieel: dit moet je weten

2 min
Nieuws
Motorola heeft zojuist de zesde generatie van de Moto G onthuld. Er komen drie toestellen: de Moto G6, Moto G6 Plus en Moto G6 Play, die elk verschillende verbeteringen met zich meebrengen. In dit artikel lees je alles over de specificaties, releasedata en prijzen.
Lenovo onthult Motorola Moto G6 mogelijk op 19 april

Lenovo onthult Motorola Moto G6 mogelijk op 19 april

1 min
Nieuws
Op 19 april is het zo ver: dan kondigt Lenovo waarschijnlijk de nieuwe G6-serie aan tijdens een event. Alhoewel alle specificaties en productfoto's al op straat liggen, is over de adviesprijzen nog maar weinig bekend.
‘Dit zijn de specs van de Moto G6, G6 Plus en G6 Play’

‘Dit zijn de specs van de Moto G6, G6 Plus en G6 Play’

2 min
Nieuws
Van de Motorola Moto G6 lekte al het nodige uit, en nu zijn alle specificaties van het budgettoestel verschenen. Ook de krachtige en duurdere Moto G6 Plus is volledig uitgelekt, terwijl de specificaties van de goedkopere Moto G6 Play al bekend waren.
Motorola: ‘nieuwe smartphones komen volgende maand’

Motorola: ‘nieuwe smartphones komen volgende maand’

2 min
Nieuws
Motorola heeft zich in 2018 behoorlijk stil gehouden, en kondigde in de afgelopen maanden nul nieuwe smartphones aan. Het lijkt er echter op dat de Motorola Moto G6 en Moto E5 op zeer korte termijn het levenslicht zien.

Download onze app

Download onze app