Motorola Moto G6 Plus

8
1/1

Pluspunten

  • Prima prijs-kwaliteitverhouding
  • Lekker snel toestel
  • Compleet vernieuwd design
  • Camera's maakt uitstekende foto's

Minpunten

  • Iets duurder dan zijn voorganger
  • Groot scherm is niet voor iedereen
  • Updatebeleid kan beter

Prijzen vergelijken

Motorola Moto G6 Plus kopen: alle opties op een rij

De Motorola Moto G6 Plus is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel:

Alles over de Motorola Moto G6 Plus

Lees verder na de advertentie.

Zoek je een smartphone met goede prestaties en een mooi design, maar wil je niet teveel betalen? Dan is de Motorola Moto G6 Plus het overwegen waard, zeker door de flinke verbeteringen ten opzichte van de Moto G5 Plus. Zo heeft de smartphone maar liefst 64GB opslagruimte, dubbele camera en een lekker groot 5,8 inch-scherm. Ook is er ondersteuning voor snelladen, waarmee je accu vlot weer vol zit.

Groter scherm, dunnere randen

De Moto G6 Plus is uitgerust met een groot scherm van 5,9 inch, met een full hd-resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Daardoor ben je verzekerd van scherp beeld. Bovendien heeft het scherm een langere beeldverhouding van 18 bij 9. Het zorgt ervoor dat het scherm een nog groter deel van de voorkant vult, en de zwarte balken zo klein mogelijk zijn. Daardoor is de Moto G6 Plus nog steeds relatief handzaam.

motorola moto g6 review

Natuurlijk is niet iedereen fan van zulke grote schermen. Voor die gebruikers heeft Motorola echter ook nog de gewone Moto G6. Kijk je veel video, ben je regelmatig aan het browsen of speel je veel games op je smartphone, dan is het grotere scherm ideaal. Bovendien is er daardoor meer ruimte over de hardware. De Moto G6 Plus heeft bijvoorbeeld een lekker grote accu, waarmee je moeiteloos het einde van de dag haalt.

Sterke prijs-kwaliteitsverhouding

De Moto G-lijn kennen we van de goede prijs-kwaliteitverhouding, en met de Moto G6 Plus zet Lenovo deze lijn voort. De smartphone biedt veel voor weinig en is in het middensegment één van de betere opties die je kunt nemen. Bovendien is de smartphone op bijna alle punten verbeterd. Dat komt vooral door het nieuwe design, grotere scherm en betere hardware.

motorola moto g6 review

De Moto G6 Plus is de grotere en krachtigere versies van de Moto G6. De smartphone heeft een groter scherm (5,93 inch) met een full hd-resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Daarnaast is de Moto G6 Plus van een krachtigere Snapdragon 630-chip met 4GB werkgeheugen en een zeer ruime 64GB opslagruimte. Ook de camera, die twee lenzen (12 + 5 megapixel) heeft, maakt betere foto’s en presteert beter in het donker. De frontcamera maakt kiekjes in 16 megapixel, net als de ‘normale G6’.

Stock-Android

De Moto G6 Plus draait op een kale versie van Android 8.0 (Oreo). Lenovo heeft nauwelijks aanpassingen gedaan aan de software, waardoor je overblijft met een vrijwel stockversie van Android. Dat is Android zoals Google het heeft bedoeld. Helaas is Lenovo niet zo consistent met zijn updatebeleid. Beveiligingsupdates verschijn maar af en toe, terwijl grotere Android-updates veel langer op zich laten wachten.

Wel aanwezig is de Moto-app, waarmee Lenovo je een aantal extra opties geeft. Een voorbeeld hiervan is de optie om de vingerafdrukscanner te gebruiken voor de navigatieknoppen onderin beeld. Veeg met je vinger over de scanner naar links om terug te gaan, of naar rechts om het multitaskscherm te openen.

Conclusie Motorola Moto G6 (Plus) review

Met de Moto G6 en G6 Plus levert fabrikant Lenovo opnieuw twee sterke budgettoppers af. De telefoons vallen in positieve zin op door het fraaie design, de snelle hardware, capabele camera’s en schone software. De nieuwe Moto G’s zijn geen hele spannende toestellen met vernieuwende features, maar presteren wel op alle fronten goed.

Hoewel je met de Moto G6 een prima budgettoestel in huis haalt, gaat onze voorkeur uit naar de Plus-versie. Die smartphone heeft een beter scherm, scherpere camera, snellere en zuinigere chip en daardoor een betere accuduur. Het updatebeleid van Lenovo laat te wensen over, maar wie daar doorheen kan kijken, haalt met de nieuwe Moto G’s een uitstekende Android-telefoon in huis.

→ Lees verder in de Motorola Moto G6 Plus review

Moto G6 Plus release en prijs

De Moto G6 Plus is nu verkrijgbaar in de Benelux voor 299 euro. Daarmee verschijnt het toestel iets sneller dan de reguliere G6 en goedkopere G6 Play. Houd deze pagina in de gaten voor de uitgebreide review van de Moto G6 Plus.

Motorola Moto G6 Plus deals

Motorola Moto G6 Plus

64 GB

€ 292,61

2 dagen

Bekijk bij Amazon
Amazon
Vergelijk alle Motorola Moto G6 Plus prijzen

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola Moto G6 Plus

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu