Motorola Moto G5 Plus

Scherm
5.5 inch
Camera
12 megapixel

Motorola Moto G5 Plus: budgetsmartphone mét fratsen

De Motorola Moto G5 Plus is een budgetsmartphone met groot scherm, verrassend krachtig hardware en nog altijd een ongekend goede prijs-kwaliteitsverhouding. De tijd dat je de hoofdprijs betaalt voor een degelijk toestel is definitief voorbij, zo laat de G5 Plus prima zien. Het toestel heeft alles wat je van een goede smartphone zou verwachten in huis maar kost honderden euro’s minder dan concurrenten als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy A5 (2017).

Smartphones in de Moto G-serie kenmerken zich door betaalbare prijzen en degelijke hardware, terwijl de Plus-reeks wat handige extra’s toevoegt voor een paar tientjes meer. Dit toestel is de opvolger van de Moto G4 Plus, die in 2016 verscheen. De G5 Plus biedt onder andere nieuwere software, een verbeterd design en een betere camera ten opzichte van zijn voorganger. Wil je liever wat besparen, dan kun je ook de gewone Moto G5 overwegen.

De Motorola Moto G5 Plus in vogelvlucht

Waar de gewone Moto G5 een budgetsmartphone zonder fratsen is, beschikt de Moto G5 Plus over enkele opvallende extra features. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vingerafdrukscanner of een verbeterde camera? Met onderstaande Moto G5 Plus specificaties loopt het toestel net een beetje voor op de concurrentie in deze prijsklasse.

 • 5,5 inch scherm met full hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels
 • 12 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
 • Loopt op Android 7.0 Nougat
 • 2 GHz octacore-processor, 3 of 4GB werkgeheugen
 • 16 of 32GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart
 • Voorzien van vingerafdrukscanner

Meer over de Moto G5 Plus

Op moment van schrijven is de Motorola Moto G5 Plus nog niet officieel aangekondigd. Deze budgetsmartphone wordt waarschijnlijk gepresenteerd op het Mobile World Congress, dat eind februari plaats vindt. Niet veel later ligt het toestel vervolgens in de winkels. De genoemde specificaties op deze pagina zijn gebaseerd op geruchten en kunnen dus nog wijzigen in aanloop naar de release.

Goedkope smartphones vinden is tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk. Veel fabrikanten proberen echter stevig te besparen op de hardware, waardoor je blijft zitten met een toestel waarop apps haperen en de accu zo leeg is. Daar heb je met deze Moto G5 Plus geen last van. De krachtige chipset zorgt ervoor dat alle essentiele applicaties, van WhatsApp tot Google Maps tot Chrome, soepel en vlot lopen.

Pluspunten Moto G5 Plus

 • Relatief goedkoop
 • Vlotte hardware
 • Voorzien van een vingerafdrukscanner

Minpunten Moto G5 Plus

 • Aan de grote kant
 • Selfiecamera is goed, maar niet geweldig

Laatste berichten

Dit zijn de Motorola Moto G5 en Moto G5 Plus

Dit zijn de Motorola Moto G5 en Moto G5 Plus

0
2 min
Nieuws
De Motorola Moto G5 en Moto G5 Plus worden pas eind deze maand officieel onthuld, maar een Spaanse webwinkel heeft de toestellen voortijdig te koop gezet. Daardoor zijn foto's, specificaties en andere details al uitgelekt.