De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Motorola Moto G9 Play

1/8

Pluspunten

 • Relatief grote accu voor langer gebruik
 • Drie camera's achterop zijn veelzijdig
 • Draait op een schone versie van Android 10
 • Vlotte hardware

Minpunten

 • Scherm oogt minder scherp door hd-resolutie
 • Matig updatebeleid
 • Voelt een beetje goedkoop aan

Dit moet je weten over de Motorola Moto G9 Play

De Motorola Moto G9 Play is een toestel met een adviesprijs van 169 euro. Daarvoor krijg je een smartphone met scherm van 6,5 inch, accu van 5000 mAh en vier camera’s in totaal. Alles over de Motorola Moto G9 Play, lees je op deze pagina.

Pluspunten Motorola Moto G9 Play

 • Relatief grote accu voor langer gebruik
 • Drie camera’s achterop voor veelzijdige foto’s
 • Draait op schone versie van Android 10

Minpunten Motorola Moto G9 Play

 • Scherm oogt minder scherp door de hd-resolutie
 • Matig updatebeleid in deze prijsklasse

Lees verder na de advertentie.

Grote accu en snel opladen

Het grote pluspunt van de Motorola Moto G9 Play is de batterij van 5000 mAh. Daarmee kom je, volgens Motorola, makkelijk twee dagen door. Opladen gaat daarbij ook relatief snel via de usb c-poort aan de onderkant. Dat kan namelijk met maximaal 20 Watt, wat voor deze prijsklasse prima is.

Motorola Moto G9 Play

De behuizing is opgetrokken uit plastic en het scherm van 6,5 inch heeft een langwerpige verhouding. Wel is de resolutie met 1600 bij 720 pixels aan de lage kant. Daardoor zien teksten en afbeeldingen er soms wat korrelig uit. Wel zorgt dat er samen met de grote accu voor dat de batterijduur prima is.

Het scherm bevat relatief smalle randen, maar de ‘kin’ aan de onderzijde is wel wat dikker. Op de achterkant is een camera-eiland te vinden met drie camera’s en de flitser. Daaronder is de vingerafdrukscanner geplaatst, een fysieke variant, die ervoor zorgt dat al jouw bestanden veilig zijn.

Totaal vier camera’s aan boord

De hoofdcamera heeft een resolutie van 48 megapixel, waarmee je een prima foto schiet vol details. Daarnaast zijn er nog twee camera’s aan boord van 2 megapixels elk. Met de macrocamera schiet je een close-up van een bloemknop of insect en de andere camera slaat diepte-informatie op. Daarmee maak je een betere portretfoto, met een vervaagde achtergrond. Tot slot gebruik je de 8 megapixel-frontcamera voor de selfies en videogesprekken.

Motorola Moto G9 Play

Onder de motorkap ligt de Snapdragon 662-chip, gebundeld met 4GB werkgeheugen. Standaard is er 64GB opslag aanwezig, maar met een geheugenkaartje breid je dat relatief goedkoop en snel uit. Daarnaast kun je ook kiezen om een tweede simkaart te gebruiken, waardoor je met een toestel op zak, bereikbaar bent op twee nummers.

Android 10 zonder poespas

Ook deze Motorola G9 Play wordt geleverd met Android 10. De software is vrijwel stock Android, waardoor er weinig aanpassingen zijn doorgevoerd. Wel heeft Motorola wat eigen features toegevoegd. Zo start je snel de zaklamp door het toestel te schudden of open je de camera-app met een snelle polsbeweging.

We nemen aan dat de Android 11-update ook naar de Moto G9 Play komt, maar Motorola zelf heeft daar nog niks over gezegd. De G9-lijn volgt de Moto G8-toestellen op van vorige generatie. In die serie zagen we onder andere de Motorola Moto G8, Motorola Moto G8 Plus en de Moto G8 Power Lite.

Release en prijs Moto G9 Play

De Motorola Moto G9 Play is in augustus 2020 aangekondigd voor een adviesprijs van 169 euro. Het toestel is verkrijgbaar in het groen en blauw en is te koop via Motorola zelf, maar ook via andere kanalen.

Daarbij kun je het toestel los aanschaffen en combineren met een sim-only abonnement of direct met een abonnement bestellen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola Moto G9 Play

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu