Motorola Moto X Play

Motorola Moto X Play: valt op door enorme accu

De Moto X Play is iets groter dan de Moto X en voorzien van het kenmerkende Motorola-design. De smartphone beschikt naast een 21 megapixel-camera ook over een 5 megapixel-selfiecamera. Een opvallende eigenschap is de grote accu: die heeft een capaciteit van maar liefst 3630 mAh, waarmee je gemakkelijk de dag door moet komen. Zeker omdat Motorola ervoor heeft gekozen om de smartphone van een 1080p-scherm te voorzien.

De Moto X Play is verder voorzien van een Snapdragon 615-SoC met een octacore-processor, 2GB aan RAM en 16/32GB aan opslagruimte. Door een waterafstotende coating kan de smartphone tegen een spatje water en door de ondersteuning van dualsim kun je met de Moto X Play twee simkaarten gebruiken. Ook is er nfc aanwezig en draait de smartphone vanuit de doos op Android 5.1.1 Lollipop.

De Motorola Moto X Play in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Motorola Moto X Play  is een krachtige smartphone die ondanks dat erg betaalbaar is. Het toestel is sinds het najaar van 2015 verkrijgbaar voor  379  euro. Hieronder hebben we de belangrijkste features op een rijtje gezet.

  • Groot 5,5 inch-scherm met een full-hd-resolutie (1920 bij 1080  pixels)
  • Snapdragon 615-SoC met een octacore-processor
  • Uitstekende 21 megapixel-camera aan de achterzijde, 5 megapixel-frontcamera
  • 2GB aan RAM en 16/32GB aan opslagruimte (uitbreidbaar)

Meer over de Motorola Moto X Play

Een fijne eigenschap van de Motorola-toestellen is dat de hardware draait op een grotendeels kale versie van Android. Op de Google-apps en enkele applicaties van Motorola na, vind je geen overbodige software op het toestel. De Motorola Moto X Play is daardoor een prettige en vlotte smartphone in gebruik. Daarnaast updatet Motorola zijn smartphones vrij snel, mede omdat er weinig aan de software hoeft te worden aangepast. Zo beschik je dus altijd over een recente versie van Android.

Motorola Moto X Style

Verder gooit  de Motorola Moto X Play hoge ogen wat betreft accuduur. Het toestel beschikt namelijk niet over een QHD-, maar een full-hd-scherm. Daardoor hoeven minder pixels te worden aangestuurd, waardoor het energieverbruik relatief laag blijft. Bovendien heeft de accu een capaciteit van maar liefst 3630 mAh: veel meer dan de concurrentie. Zelf bij zwaar gebruik zal de accu ruim een dag moeten halen. Doe je het rustiger aan, dan is twee dagen ook haalbaar.

Motorola Moto X Play release

De Moto X Play release vond in september 2015  plaats  in Nederland en België. Het toestel heeft een adviesprijs van 379 euro. Ook zijn broertje, de Moto X Style, is in ons land verkrijgbaar. Dat toestel is met een kleine 500 euro wel wat duurder.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Motorola Moto X Play

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu