De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 10 rolt uit voor OnePlus 6 en 6T: zo download je de update

Michel van 't Klaphek
2 november 2019, 13:33
1 min leestijd
Android 10 rolt uit voor OnePlus 6 en 6T: zo download je de update

Heb je een OnePlus 6 of 6T? Dan kun je vanaf nu aan de slag met Android 10. De update rolt gefaseerd uit voor alle mensen met een OnePlus 6(T) en bevat meerdere verbeteringen, waaronder een donkere modus.

Lees verder na de advertentie.

Android 10 rolt uit voor OnePlus 6 en 6T

Vorige maand werd bekend dat de OnePlus 6 en OnePlus 6T in november bijgewerkt zouden worden naar Android 10. Dat moment is nu aangebroken. OxygensOS 10, dat gebaseerd is op Android 10, rolt vanaf nu uit. Je kunt onder meer aan de slag met de nieuwe donkere modus, uitgebreider privacymenu en meer. Ook de beveiligingsupdate van oktober is bijgevoegd.

oneplus 6t reclame

Je krijgt automatisch een notificatie zodra de software voor je klaarstaat. Ook kun je handmatig controleren. Ga hiervoor naar de Instellingen-app van je OnePlus en tik op ‘Systeem’. Hier kun je een knop aantikken om te controleren op de nieuwste software-update. Vanaf hier is het een kwestie van aanwijzingen op het scherm volgen.

Android 10 rolt geleidelijk uit. Dit betekent dat het enkele dagen tot ongeveer een week kan duren voordat jouw OnePlus 6/6T de update ontvangt. Vergeet vooraf niet om een back-up van je toestel te maken. Je raakt zo geen belangrijke gegevens kwijt, mocht het bijwerken onverhoopt misgaan.

Over Android 10

OxygenOS 10 is gebaseerd op Android 10. Dit betekent dat je met alle standaardfeatures van de nieuwste Android-versie aan de slag kunt. Daarbovenop heeft OnePlus enkele unieke functies toegevoegd, zoals de mogelijkheid om het vergrendelingsscherm en de systeeminstellingen te personaliseren.

Verder heeft OxygenOS 10 een speciale gamemodus: ‘Game Space’. Hier kun je de Fnatic Mode aanzetten, waardoor games vloeiender aanvoelen omdat je processor en grafische kaart optimaal ingezet worden. Ook zorgt Android 10 voor meer grip op je privacy. Zo krijg je meer controle over welke gegevens apps mogen opvragen.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu