De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Downloaden maar: Android 11 beschikbaar voor OnePlus 6 en OnePlus 6T

Colin Baak
12 augustus 2021, 9:38
2 min leestijd
Downloaden maar: Android 11 beschikbaar voor OnePlus 6 en OnePlus 6T

We hebben er lang op moeten wachten, maar gebruikers van de OnePlus 6 en 6T kunnen aan de slag met Android 11. De fabrikant heeft bekendgemaakt dat de laatste grote Android-update nu uitrolt voor beide toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Android 11 rolt uit voor OnePlus 6 en 6T

Android 11 is de Android-versie die op de meeste toestellen te vinden is, maar later dit jaar wordt ook begonnen met de uitrol van Android 12. Fabrikanten leveren per toestel een bepaald aantal updates uit. Voor de OnePlus 6 en OnePlus 6T uit 2018 rolt nu de laatste grote update uit.

Dat de Android 11-update eraan kwam was al wel bekend, maar het bedrijf had meer tijd nodig dan eerder werd gezegd. De OnePlus 6 kwam op de markt met Android 8.1 (Oreo). De 6T kwam een half jaar later op de markt en werd al geleverd met het nieuwere Android 9.0 (Pie). Dat dat toestel twee Android versie-updates zou krijgen was al bekend, maar voor de OnePlus 6 is het dus de derde grote upgrade en dat is fijn.

android 10 voor oneplus 6

De software wordt geleidelijk uitgerold, waardoor het best even kan duren voordat ook jij de software op je toestel aangeboden krijgt. Handmatig checken of ‘ie al wel klaarstaat kan natuurlijk wel. Open de instellingen en scrol naar ‘Systeem’, tik daar vervolgens op ‘Systeemupdates’ en check of de update er al is.

Nieuw in Android 11

Met de nieuwe software gaat onder andere de vernieuwde versie van de OxygenOS-schil gepaard. Als gebruiker kun je aan de slag met meer instellingen voor het ‘ambient display’. Zo zie je bijvoorbeeld direct van wie je een berichtje krijgt of check je altijd de tijd of accupercentage.

De camera-app is voorzien van een vernieuwd design en ook is Game Space aangepakt. In die applicatie kun je bijvoorbeeld instellen dat je geen notificaties wil zien als je een spel aan het spelen ben of bijvoorbeeld een filmpje kijkt via Netflix.

OnePlus in 2021

De meest recente smartphones van OnePlus zijn de high-end OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro. Niet op zoek naar het meest krachtige toestel of wat minder te besteden? Dan maak je met de OnePlus Nord 2 een heel goede keuze, waarvan je hier onze review leest. Kijk je liever? Check dan onderstaande videoreview van de midranger.

OnePlus Nord 2 review: de nieuwe top-midranger van OnePlus?

Lees het laatste nieuws over OnePlus:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 6 Dualsim
OnePlus 6 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu