Android 3.2 nu beschikbaar voor de Motorola Xoom

Redactie
13 juli 2011, 17:34
1 min leestijd
Android 3.2 nu beschikbaar voor de Motoral Xoom

De update naar Android 3.2 voor de Motorola Xoom is nu te downloaden. Met de nieuwe versie van Honeycomb worden meer schermresoluties en meer processors ondersteund en wordt er een extra zoommodus voor apps toegevoegd. De update activeert ook het SD-kaartslot van de Motorola Xoom, die al was ingebouwd in de Android-tablet maar nog niet werkte.

De update van Android 3.1 naar 3.2 is niet zo groot als die van de originele Honeycombversie naar 3.1 maar is vooral belangrijk voor de tabletfabrikanten. Nu worden meer schermresoluties ondersteund waardoor Honeycomb ook geschikt is voor 7 inch tablets. Tot nu toe werkte de tabletversie van Andriod alleen maar met Nvidia Tegra-chips, maar nu worden werken ook processors van Qualcomm. Dit biedt voorfabrikanten meer mogelijkheden om tablets te bouwen in verschillende vormen en met goedkopere onderdelen.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe zoomfunctie is vooral handig voor de gebruiker. Het is echter geen ideale oplossing voor het gebruik van telefoonapps op de tablet omdat apps er korrelig uitzien als ze worden vergroot, maar dit maakt de apps wel meer bruikbaar. Wellicht dat er een elegantere oplossing volgt in de volgende versie, en dit zal dan geen Android 3.2 meer zijn omdat dit naar alle waarschijnlijk de laatste versie van Honeycomb. De tabletversie van Android wordt samengevoegd met Gingerbread voor telefoons tot Ice Cream Sandwich. Alle Android-apparaten worden dan van dezelfde softwareversie voorzien.

De update voor de Motorola Xoom is 15 MB groot en heeft versienummer HTJ85B. Deze is hier te downloaden, geheel op eigen risico natuurlijk. Veel Xoom-gebruikers keken reikhalzend al uit naar deze update waarvan bekend was dat die rond deze tijd zou verschijnen.

Bron: Droidlife

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu