Update: Android Auto met donkere modus toch nog niet beschikbaar

Thomas Haenen
26 juni 2019, 9:20
2 min leestijd
Update: Android Auto met donkere modus toch nog niet beschikbaar

Google blijkt toch nog niet begonnen met de uitrol van een compleet nieuw ontwerp voor Android Auto. Het design is rustiger, overzichtelijker en heeft een ingebouwde donkere modus.

Lees verder na de advertentie.

Android Auto donkere modus-update beschikbaar

Update 30 juli 2019: De donkere modus van Android Auto rolt nu dan echt uit. Het uitstel heeft in totaal een maand geduurd. De update rolt gefaseerd uit, waardoor het enkele weken kan duren voordat jij de nieuwe software in huis hebt. Niet alleen de donkere modus is nieuw: heel Android Auto krijgt in de loop van de zomer van 2019 een make-over.

Oorspronkelijke bericht: Verschillende Android Auto-gebruikers beschikken plots over het nieuwe design. Het lijkt erop dat de Android Auto donkere modus onderdeel is van de nieuwste update voor de app, met versienummer 4.4.592344. Net als andere Google-apps lijkt de update echter geleidelijk uit te rollen en is deze nog niet direct voor iedereen beschikbaar.

De update introduceert een volledig aangepast design voor Android Auto. Zo valt direct de veranderde navigatiebalk onderaan in beeld op. Voorheen werden daar altijd dezelfde vier of vijf knoppen getoond, nu wordt de balk aangepast aan de situatie. Luister je bijvoorbeeld muziek met Spotify, dan worden er afspeelknoppen getoond onderaan in beeld. Tijdens het navigeren zie je altijd de eerstvolgende stap. Rechtsonder zit een prominente knop om de Google Assistent te openen.

Android Auto donkere modus update

Vernieuwd homescreen

Op je homescreen zie je nu een overzicht van je meestgebruikte apps, plus een opsomming van de laatst ontvangen berichten en notificaties. Niet al je notificaties worden getoond, zodat je niet te veel gestoord wordt onderweg. Zo zul je geen notificaties zien van nieuws-apps of games, maar alleen bij binnenkomende berichten van contacten.

Daarnaast is Android Auto nu standaard voorzien van een donkere modus. Wanneer je ‘s nachts in de auto zit, is het vernieuwde kleurenschema een stuk fijner voor je ogen. Veel apps die zijn aangepast voor Android Auto, zijn ook direct van donkere achtergronden voorzien.

Android Auto in Nederland: zo werkt het

Android Auto is een aangepaste versie van het besturingssysteem voor onderweg. De nadruk ligt op veiligheid en simpliciteit: menu’s zijn overzichtelijker, knoppen zijn groter en je wordt niet afgeleid door allerlei notificaties. Ook kun je bijvoorbeeld maar één app tegelijk gebruiken, die ook nog eens behoorlijk uitgekleed is. Tijdens het navigeren in Google Maps ligt daarom alle focus op de route zelf, en niet op nabijgelegen café’s, restaurants of pinautomaten.

Officieel is Android Auto niet in Nederland beschikbaar, maar via een kleine omweg is het makkelijk om de app op je smartphone te zetten. Daarvoor hoef je enkel het installatiebestand te downloaden en installeren op jouw toestel – check ook onze instructies. Vervolgens kun je je smartphone aansluiten op het entertainmentsysteem van je auto om onderweg met Android Auto aan de slag te gaan.

→ Meer weten? Lees ook onze uitgebreide Android Auto-gids of bekijk onderstaande video

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu