Android KitKat blijft populair, maar adoptie Lollipop stijgt

Gijs Ettes
2 juni 2015, 8:06
1 min leestijd
Android KitKat blijft populair, maar adoptie Lollipop stijgt

De adoptie van Android Lollipop is voor het eerst boven de 10 procent uitgekomen. In totaal draaien nu 12,4 procent van alle Android-toestellen met toegang tot Google Play op een van de laatste versies van Android.

Lees verder na de advertentie.

Android Lollipop adoptie neemt toe

Het grootste gedeelte (11,6 procent) is in de afgelopen tijd geüpdatet naar Android 5.0, terwijl Android 5.1 goed is voor een percentage van 0,8 procent. De meest recente versie van Google’s besturingssysteem is nog maar voor enkele toestellen beschikbaar, waaronder Nexus-smartphones en -tablets.

android lollipop adoptie

Het aandeel van KitKat is de afgelopen tijd gedaald, maar met 39,2 procent blijft dit de populairste en meest gebruikte versie van Android. Jelly Bean en Ice Cream Sandwich volgen met respectievelijk 37,4 en 5,1 procent. Oudere versies (2.2 – 2.3.7) zijn goed voor een aandeel van 5,9 procent. Zelfs het inmiddels vijf jaar oude Android Froyo wordt nog beperkt gebruikt.

Android M

Uiteraard is Android M niet meegenomen in bovenstaande cijfers. De nieuwe Android-versie werd donderdag officieel geïntroduceerd tijdens Google I/O en kort na de keynote werd de developer preview beschikbaar. Een consumentenrelease van Android M vindt echter pas in het derde kwartaal van dit jaar plaats.

Meer over de nieuwe versie lees je in onze uitgebreide Android M preview. Daarin werpen we een blik op alle nieuwe features, waaronder spaarstand Doze, de vernieuwde app-permissies, Google Now on Tap, Smart Lock en Google Foto’s.

Het laatste nieuws over Android M

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu