De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Dit is waarom je Android N nog niet moet installeren

Erwin Vogelaar
12 maart 2016, 10:42
2 min leestijd
Dit is waarom je Android N nog niet moet installeren

De plotselinge previewversie van Android N is leuke verrassing, toch is het slim om nog even te wachten op een stabielere versie.

Lees verder na de advertentie.

Android N installeren

Het grootste nieuws van de afgelopen week was naast de release van de Samsung Galaxy S7, waarvan je hier onze review kunt lezen, de plotselinge release van een vroege versie van Android N. Deze Developer Preview geeft ons een kennismaking met de nieuwe functies. Dit is erg leuk om te zien, maar toch is deze preview niet voor iedereen bedoeld.

Android N installeren

Het is makkelijker dan ooit om een nieuwe versie van Android te installeren voordat de officiële uitrol start. Niet alleen kun je verschillende Nexus-toestellen flashen om de Developer Preview te installeren, maar je kunt je nu ook inschrijven voor het Android bètaprogramma, waardoor je de preview en latere updates gewoon over-the-air aangeboden krijgt. Dit gemak zorgt ervoor dat veel meer mensen even een kijkje gaan nemen.

Dit is niet direct aan te raden. Uiteraard is het tof  om alle nieuwe functies te testen, maar de previewversie is echt bedoeld voor ontwikkelaars om bijvoorbeeld hun apps klaar te stomen. Android N lijkt op dit moment nog niet stabiel genoeg om als alledaags besturingssysteem te draaien. Er is gelukkig een mogelijkheid om een oudere versie van Android weer terug te zetten, maar dit gaat niet altijd zonder slag of stoot.

Mensen die Android N geïnstalleerd hebben, lopen naast de bugs van de vroege versie tegen wat grotere problemen aan. Zo krijgen mensen niet de over-the-air-update om terug naar Marshmallow te gaan, wat opgelost kan worden door het toestel te flashen of door te wachten op een nieuwe versie van de update. Erger zijn de berichten van mensen die een update krijgen die het besturingssysteem sloopt, terwijl ze het niet kunnen repareren omdat hun toestel niet geschikt is om te flashen.

Android N

Android N brengt een aantal interessante vernieuwingen met zich mee. Zo is er een splitscreenmodus om twee apps naast elkaar te draaien op het scherm, zijn de notificaties en het instellingenpaneel vernieuwd, is Doze verbeterd en kun je video’s picture-in-picture kijken. Lees voor alle vernieuwingen ons overzicht. Je kunt Android N nu dus al proberen en in dit artikel lees je hoe dat moet. Maar houd in gedachten dat het gaat om een Developer Preview, met de nadruk op ‘Developer’.

Lees het laatste nieuws over Android N

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu