De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn onze eerste verwachtingen van Android N

Erwin Vogelaar
5 januari 2016, 20:45
2 min leestijd
Dit zijn onze eerste verwachtingen van Android N

Het jaar is nog maar net begonnen, maar we kijken nu al uit naar het najaar. Dan zal hoogstwaarschijnlijk Android N uitkomen. Dit verwachten we van deze update.

Lees verder na de advertentie.

Android N verwachtingen

Hoewel we nog niet eens de officiële naam van Android N weten, kan dat ons niet tegenhouden om alvast na te denken over wat deze nieuwe versie van het OS ons voor nieuwe functies zal brengen. Zo zal het met deze versie eindelijk tijd worden voor een splitscreenmodus, waarmee je twee apps tegelijk op je scherm kunt draaien. Bijvoorbeeld Netflix en Twitter, voor de multitaskers onder ons. Deze functie is zo goed als bevestigd door ontwikkelaars van de Pixel C.

Android N verwachtingen

We hopen dat de nieuwe versie van Android ook eindelijk onafhankelijke updates zal brengen, die uitgerold kunnen worden naar alle Android-toestellen en niet alleen de Nexus-platformen. Veiligheid blijft een hekel punt voor Android en dit zou dat probleem kunnen oplossen. Vooralsnog lopen updates maanden vertraging op bij andere toestellen, omdat fabrikanten als Samsung en LG eerst hun eigen software moeten updaten.

Daarnaast verwachten we dat de lijn van meer controle over wat apps kunnen op ons toestel wordt doorgezet. Ook is het tijd om meer controle te krijgen over de verschillende standaardapps, zodat we niet alleen een browser en berichten-app kunnen kiezen, maar bijvoorbeeld ook een camera-app.

Android staat er om bekend om in nieuwe versies van het OS een functie toe te voegen waardoor bepaalde extra apps niet meer nodig zijn. We verwachten dat het deze keer de beurt  is aan de wachtwoordmanager. Ook denken we dat de Chrome-webbrowser wordt uitgebreid met meer functies zodat we vaker in de browser gaan werken, om zo dichterbij Chrome OS te komen. Tevens zal het design een opkikker krijgen, zonder Material Design geheel overboort te gooien.

Android Nougat release

Het duurt nog even, maar Android N zal waarschijnlijk komend najaar verschijnen. De naam? Wij zetten ons geld op Android Nougat. Of zal het toch Android Nutella worden? Check voor de volledige lijst aan verwachte nieuwe functies in Android N eens ons versieoverzicht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu