AOKP passeert 3,5 miljoen gebruikers, stapt over op Android 4.3

Gijs Ettes
29 september 2013, 14:00
1 min leestijd
AOKP passeert 3,5 miljoen gebruikers, stapt over op Android 4.3
aopk

AOKP is waarschijnlijker bekender onder zijn volledige naam Android Open Kang Project, al was het de laatste tijd redelijk stil rondom een van de meest populaire alternatieven voor CyanogenMod. Zaterdag kwamen de makers van de custom rom echter met groot nieuws: er zijn inmiddels meer dan 3,5 miljoen AOPK-gebruikers en de nightlies stappen eindelijk over op Android 4.3.

Lees verder na de advertentie.

De eerste nightlies die draaien op Android 4.3 staan bovendien al live. AOKP ondersteunt vanaf nu daarnaast de 2013-editie van de Nexus 7 en de populaire Oppo Find 5. Het gaat bij die 3,5 miljoen overigens daadwerkelijk om gebruikersaantallen en niet enkel downloads of installaties. Deze gebruikersaantallen worden volgens de makers van de custom rom bijgehouden via het mac-adres van een toestel.

CyanogenMod heeft inmiddels bijna 8 miljoen installaties, en is daarmee de populairste custom rom voor Android. AOKP staat echter op een solide tweede plek met zijn 3,5 miljoen, en kan daarom een interessant alternatief zijn voor CyanogenMod. CyanogenMod heeft onlangs bekendgemaakt dat het een daadwerkelijk bedrijf wil worden, en hard werkt aan een gebruiksvriendelijke ‘one click installer’.

Bron: AOKP

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu