De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Instap-abonnementen voor apps binnenkort beschikbaar in Play Store

Rutger Otto
3 november 2016, 21:18
2 min leestijd
Instap-abonnementen voor apps binnenkort beschikbaar in Play Store

Google kondigt nieuwe mogelijkheden aan voor apps in de Play Store. De belangrijkste veranderingen gaan mogelijk plaatsvinden voor apps met abonnementen.

Lees verder na de advertentie.

App-abonnementen

De aankondiging werd donderdag gedaan tijdens het Playtime event voor Android-ontwikkelaars. Eén van de belangrijkste vernieuwingen zijn de abonnementen binnen apps. De afgelopen drie jaar hebben klanten volgens Google tien keer meer uitgegeven aan dit soort apps. “Abonnementen zijn het snelstgroeiende businessmodel op Play”, schrijft het bedrijf in een blogpost. “Daarom investeren we in nieuwe manieren om dit te ondersteunen om nog verder te groeien.”

Binnenkort komt daarom de mogelijkheid voor ontwikkelaars om een introductieprijs voor apps met abonnementen in te stellen. Gebruikers betalen dan bijvoorbeeld een dollar per maand voor het eerste kwartaal dat ze lid zijn, voordat de normale prijs in werking treedt. Op die manier kunnnen app-makers meer subscribers trekken.

Er zijn verschillende soorten apps die hier voordeel mee kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan Googles eigen YouTube Red-dienst, die in Nederland nog niet beschikbaar is, maar in de VS wel wat extra abonnees kan gebruiken. Ook andere diensten als Spotify en productiviteitsdiensten zouden er mogelijk bij gebaar zijn.

play store fraude

Voor-registratie

Twee andere functies die al een tijdje beschikbaar zijn, doen het ook steeds beter. Denk hierbij aan het vooraf registreren van aankomende apps. Gebruikers drukken op de knop om hun interesse te registreren en krijgen een melding als de app beschikbaar is. Dat is bij grote apps al gebeurd, zoals Clash Royale en Candy Crush Jelly Saga. Daaruit kwamen volgens Google ruim 30 miljoen downloads voort.

Early Access

De andere functie is Early Access. Dit is een open bèta-programma waarmee gebruikers apps kunnen testen voor de officiële lancering. Makers krijgen dan waardevolle feedback om te verwerken. “Het is een regelrechte hit”, vindt Google. “Sinds deze optie beschikbaar is geworden voor alle gebruikers, zijn er al ruim 4 miljoen apps in open bèta gedownload. Dat waren er 1 miljoen in september en de groei gaat gestaag door.” Ontwikkelaars die bezig zijn met de laatste loodjes, kunnen hun apps indienen om voor Early Access in aanmerking te komen. Uiteindelijk moeten al deze veranderingen zorgen dat de appwinkel van Android beter wordt.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Android-blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu