Huawei Ascend Mate 2 Lollipop-update verschijnt in 2015

De Ascend Mate 2 van Huawei krijgt in de eerste helft van 2015 de update naar Android Lollipop.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Daarmee krijgt de grote smartphone van het Chinese Huawei toch een update. Eerder meldde de fabrikant dat de smartphone niet zou worden geüpdatet naar KitKat, waardoor de firmware op Jelly Bleef bleef steken.

Huawei Ascend Mate 2 Lollipop-update

Ascend Mate 2 LollipopMogelijk heeft Huawei toch besloten om de Ascend Mate 2 van Lollipop te voorzien, nadat veel bezitters klaagden over de slechte softwareondersteuning van Huawei. Het toestel zou immers minder dan een jaar oud zijn en niet eens meer worden geüpdatet naar de nieuwe Android-versie.

De Ascend Mate 2 heeft een 6,1 inch-scherm met een full-hd-resolutie, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen en een 1,6GHz-quadcore-processor. Er zijn twee camera`s aan boord met 13 en 5-megapixel. Daarnaast ondersteunt de phablet 4G.

Door de Ascend Mate 2 Lollipop-update wordt de smartphone opeens weer aantrekkelijk om aan te schaffen.

Laatste Huawei-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.