Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Eerste Android-smartphone van BlackBerry verschijnt in augustus’

Redactie
19 juni 2015, 12:02
1 min leestijd
‘Eerste Android-smartphone van BlackBerry verschijnt in augustus’

BlackBerry gaat in augustus van dit jaar zijn eerste Android-smartphone op de markt brengen. Het toestel met de codenaam BlackBerry Prague wordt hoogstwaarschijnlijk een low-end-smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt althans N4BB op basis van anonieme bronnen. Er gaan al langer geruchten dat de noodlijdende smartphonefabrikant Android-toestellen gaat produceren en uitbrengen. BlackBerry-smartphones verkopen nauwelijks en de overstap naar Android zou de toestellen weer voor een groter publiek aantrekkelijk moeten maken.

Dit weten we over de  BlackBerry Prague

BlackBerry-Prague-Android-01

De BlackBerry Prague is hoogstwaarschijnlijk een low-end-toestel met niet al te krachtige hardware. Volgens bronnen lijkt het uiterlijk van de smartphone op dat van de BlackBerry Z3, die in de screenshot rechts te zien is. Dit is echter niet het daadwerkelijke Android-toestel, maar een mock-up met de behuizing van de BlackBerry Z3 gecombineerd  met een Android-screenshot.

Ook gaan er geruchten over de BlackBerry Venice, een high-end-toestel met een 5,4 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een Snapdragon 808 met zes kernen. Het is echter onduidelijk of dit toestel ook op Android draait. Wij verwachten dat wel, omdat BlackBerryOS geen high-end-hardware nodig heeft om soepel te draaien. De hardware van de Venice lijkt eerder te zijn bedoeld voor Googles mobiele besturingssysteem.

Laatste nieuws over BlackBerry

n

Bron: N4BB
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu