BlackBerry Priv krijgt helemaal geen updates meer

Erwin Vogelaar
15 december 2017, 20:26
2 min leestijd
BlackBerry Priv krijgt helemaal geen updates meer

Er zijn helemaal geen BlackBerry Priv-updates meer op komst, ook geen maandelijkse beveiligingsupdates. BlackBerry komt eigenaren wel deels tegemoet.

Lees verder na de advertentie.

Geen BlackBerry Priv-updates meer op komst

Slecht nieuws als je een BlackBerry Priv gebruikt: het toestel krijgt helemaal geen updates meer. In september werd al duidelijk dat het toestel geen update naar Android 7.0 (Nougat) meer ontvangt, maar er zouden nog wel beveiligingsupdates worden uitgebracht. Dat houdt nu echter ook op. Dit is opvallend voor een merk dat zich prijst om zijn veiligheid.

blackberry priv-updates

Het nieuws komt van Alex Thurber, hoofd van BlackBerry’s mobiele divisie, via het BlackBerry Blog. Thurber stelt dat de Priv nu twee jaar oud is en daarom geen maandelijkse updates meer krijgt. De Priv was de eerste BlackBerry-smartphone met Android. Later zijn er meer toestellen verschenen.

Dit doet BlackBerry wel

Er zijn drie verschillende manieren waarop BlackBerry eigenaren van de Priv toch tegemoet komt. Allereerst zegt het bedrijf gewoon alle garantieverplichtingen voor het toestel na te komen, wat niet meer dan logisch is. Daarnaast zal BlackBerry bij ernstige beveiligingslekken toch patches laten maken om hier wat aan te doen. Hoe ernstig zo’n lek moet zijn, is maar af te wachten. Er worden namelijk maandelijks kritieke lekken gedicht binnen het besturingssysteem.

Wel introduceert BlackBerry binnenkort een inruilprogramma voor mensen die hun BlackBerry Priv nog gebruiken. Het idee is dat men het toestel inlevert en dan waarschijnlijk korting krijgt op een BlackBerry KeyOne of een BlackBerry Motion. Volgens Thurber zijn dit meest veilige Android-smartphones op de markt.

Het is teleurstellend dat een bedrijf dat zo de focus legt op veiligheid, toch zijn toestel na twee jaar compleet laat vallen. Met een BlackBerry-toestel koop je dus wel een veilig toestel, maar voor maximaal twee jaar. De BlackBerry Motion is sinds november in Nederland te koop.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Priv
BlackBerry Priv

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu