Waarom Google de Play Store-gamesectie vrouwelijker maakt

Erwin Vogelaar
7 december 2017, 20:28
2 min leestijd
Waarom Google de Play Store-gamesectie vrouwelijker maakt

Open de gamesectie in de Play Store en je wordt begroet door talloze mannelijke personages. Daar gaat verandering in komen met Googles Change the Game.

Lees verder na de advertentie.

Change the Game: iedereen gamet

Google maakt er werk van om de gamesectie in de Play Store meer inclusief te maken. Als je de digitale winkel nu opent en naar de games kijkt, dan word je namelijk begroet door voornamelijk mannelijke personages. Dit terwijl de helft van alle gamers op smartphones vrouw is.

Google heeft een studie uit laten voeren waarbij in de Verenigde Staten drieduizend mensen tussen 10 en 65 jaar zijn ondervraagd. Hieruit bleek dat 49 van mobile gamers vrouw is. Tevens heeft 64 procent van de vrouwen voorkeur voor smartphonegames vergeleken met games op een spelcomputer of pc. Dit vergeleken met 38 procent van de mannen.

Van de ondervraagde vrouwen speelde 43 procent vijf keer per week of meer een smarthonegame. Bij mannen is dit iets minder met 38 procent. Uit dit onderzoek blijkt dus dat vrouwen een belangrijk deel van de markt zijn. Toch is dat niet duidelijk als je de Play Store opent.

Google gaat op verschillende fronten aan de slag om dit te verbeteren. Nu al is er een onderdeel in de Play Store specifiek voor indie-games met heldinnen. Google gaat daarnaast ook samenwerken met Infinite Deviation, een programma voor opkomende gamemakers van alle achtergronden. De games die uit dit programma komen krijgen extra aandacht in de Play Store. Ook werkt Google samen met Girls Make Games om meer mogelijkheden voor vrouwelijke gamemakers te creëren.

“We vechten tegen stereotypen en veronderstellingen over vrouwelijke spelers door het woord te vespreiden dat (bijna) iedereen gamet”, stelt Google op zijn Change the Game-pagina. “Hiermee hopen we vrouwen met alle achtergronden, interesses en speelvoorkeuren in staat te stellen te genieten van alle voordelen van spel.”

Game-tips

Elke maand duiken we in het aanbod van de Play Store om de beste games eruit te plukken. Check de nieuwste lijst met de beste Android-games van november. In Monument Valley 2, Animal Crossing: Pocket Camp en Lineage 2 kun je als een vrouwelijk personage spelen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu