Luister nu naar Googles eerste eigen podcast
Erwin Vogelaar

Google is gestart met het maken van podcasts. De eerste show heet City Soundtracks en leidt je op muzikale wijze door verschillende Amerikaanse steden heen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

City Soundtracks

Google heeft zijn eerste podcast gepubliceerd op Google Play Music. Minder dan een jaar geleden heeft Google podcasts aan deze dienst toegevoegd en nu gaat het bedrijf dus zijn eigen shows maken. In de Benelux kunnen we via Google Play Music nog geen podcasts beluisteren. Ook de eerste Google-podcast City Soundtracks niet. Maar geen nood, want de podcast staat ook op iTunes en is gewoon op Android te vinden in apps als Pocket Casts. Op Google Play Music krijgt de podcast echter iets meer dan alleen losse afleveringen.

city soundtracks

In City Soundtracks gaat host Hrishikesh Hirway samen met gasten op een muzikale tocht door Amerikaanse steden. De afleveringen gaan onder andere over welke mensen, momenten en met name plekken het leven van de gasten hebben beïnvloed. In een kwartier tijd komen dus een hoop onderwerpen langs, maar de focus blijft altijd muziek. Elke gast heeft naast het interview ook een playlist aan muziek samengesteld die naast de afleveringen te luisteren zijn. Deze zijn exclusief op Google Play Music te vinden.

De fijne stem van Hirway ken je wellicht van de podcast Song Exploder. Deze podcast is al tijden een aanrader als je meer wil weten over muziek, hoe specifieke liedjes ontstaan zijn en wat het idee van de artiesten achter de liedjes was. Er staan al direct drie afleveringen van City Soundtracks online. De eerste aflevering gaat over artiest Kehlani en Oakland. De tweede aflevering over Big Freedia en New Orland en de derde aflevering over de band Spoon en Austin.

Zoek je een podcast vol Android-nieuws? Wij hebben de zes beste Android-podcasts om te luisteren in een lijstje gezet.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.