De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Column: Deze toevoeging zou Disney+ nog veel beter maken

Erwin Vogelaar
14 september 2019, 10:33
3 min leestijd
Column: Deze toevoeging zou Disney+ nog veel beter maken

Disney Plus is al verkrijgbaar in Nederland, met een flinke sloot aan oude films en series. Ik hoop heel erg dat Disney Plus Ghibli ook nog toevoegt.

Lees verder na de advertentie.

Wat als Disney Plus Ghibli toevoegt

Wat een verrassing! Twee maanden voordat streamingdienst Disney Plus zou lanceren, mogen we er in Nederland al gratis mee aan de slag. Als het allereerste land ter wereld en dat gebeurt niet vaak.

De dienst is direct op allerlei verschillende apparaten te gebruiken en het aanbod is enorm. Alle Star Wars-films staan er natuurlijk op, net als een hele hoop Marvel-films. Avengers: Endgame en Captain Marvel missen nog wel, maar die zullen op termijn ongetwijfeld worden toegevoegd.

Maar het gaat nog veel verder, met alle Disney-tekenfilms, Pixar-animatiefilms en ook oude televisieseries. Bijvoorbeeld Spider-Man uit 1981 met hilarische Nederlandse titels voor afleveringen zoals ‘Spider-Man in Bubbel, Bubbel-Olie & Problemen’ en ‘Het Zandmannetje Komt’.

disney plus ghibli

Mijn jeugd

Scrollen door het aanbod is als struinen door mijn jeugd. Ik moet denken aan de dikke videobanden van Disney-tekenfilms die ik grijs heb gedraaid, en mijn eerste bioscoopbezoeken met mijn zussen. Mijn favoriete liedjes uit Aladdin en De Kleine Zeemeermin, maar ook de dansjes uit Jungle Book, waarvan tieners nu waarschijnlijk zeggen hoe leuk het is dat er een liedje uit TikTok in een tekenfilm wordt gebruikt. Zelfs series als de X-Men en Darkwing Duck zijn te kijken.

Disney+ is voornamelijk gebouwd rond deze emoties. De dienst laat mensen hun jeugd weer beleven, maar geeft ons ook de mogelijkheid om deze gevoelens door te geven aan de volgende generatie.

Ik mis nog wel De Reddertjes in Kangoeroeland, want die film was een heel belangrijk deel van mijn jeugd. Blijkbaar staan deze knaagdieren nog op Netflix, dus dat is geen ramp. Toch is er nog iets dat ik mis, wat veel zou toevoegen: de films van studio Ghibli.

Ghibli

Net als de tekenfilms van Disney, introduceren de tekenfilms van Studio Ghibli bijzondere, magische werelden, sterke personages en verhalen die voor jong en oud geschikt zijn. Grotendeels geboren uit het brein van Hayao Miyazaki, hebben deze verhalen hun hele eigen tempo en regels, en zijn ze diep geworteld in de Japanse cultuur.

De meesten zullen op z’n minst wel eens van Spirited Away gehoord hebben, maar er is zoveel meer. Mijn favoriet is Princess Mononoke, maar wat dacht je van het aandoenlijke My Neighbor Totoro, het hartverscheurende Howl’s Moving Castle of het waanzinnig mooie The Wind Rises? Op dit moment zijn deze films nergens te streamen en dat is een groot gemis. Iedereen verdient het om meegesleurd te worden met deze avonturen.

Disney heeft in het verleden al diverse films van Ghibli uitgebracht. Inmiddels liggen de rechten grotendeels bij een ander bedrijf. Disney geeft de Ghibli-films enkel nog uit in Frankrijk, Taiwan en Japan. Maar als Disney ons één ding leert, dan is het dat dromen uit kunnen komen. Of was het dat geld alles oplost? Ik haal die twee altijd door elkaar.

Meer columns

Elke zaterdag lees je op Android Planet een nieuwe column. Check ook onze vorige edities.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's