Disney Plus

Disney Plus

Disney Plus lijkt een serieuze Netflix-concurrent te worden. Voor een vast maandelijks bedrag kijk je onbeperkt naar de beste films van Marvel en Pixar, indrukwekkende documentaires van National Geographic en de spannende Star Wars-saga’s. Bovendien kan het hele gezin meegenieten.

Lees verder na de advertentie.

Nederland had met Disney Plus een primeur te pakken. We waren namelijk de eerste in Europa die met het Netflix-alternatief aan de slag konden. In november 2019 werd de dienst officieel gelanceerd. Op deze pagina praten we je bij over alles dat je moet weten. Want hoeveel kost Disney Plus eigenlijk? Wat is het verschil met Netflix? En hoe zit het met offline kijken?

Het laatste nieuws over Disney Plus

Wat is Disney Plus?

Disney Plus is net als Netflix een videostreamingdienst, maar dan van Disney. Dit betekent dat je onbeperkt en zonder reclames naar documentaires, films en series kunt kijken. Je betaalt hierbij een vast maandelijks bedrag, in plaats van losse films en series.

Disney Plus

Hoeveel kost Disney Plus in Nederland?

Disney Plus kostte voorheen 6,99 euro per maand, maar kost voor nieuwe leden vanaf 23 februari 2021 8,99 euro per maand (of 89,99 euro per jaar). Op die dag is namelijk Disney Star Plus geïntroduceerd, waar je nog meer films, series en documentaires kunt kijken.

De dienst pakt het hiermee een stuk simpeler aan dan Netflix, dat meerdere abonnementen heeft. Ook ben je bij Disney+ niks extra kwijt wanneer je films en series in 4K-resolutie wil kijken. De dienst kost altijd hetzelfde, in tegenstelling tot Netflix. Hier betaal je namelijk meer voor films kijken in hogere kwaliteit.

Lange tijd kon je Disney Plus gratis uitproberen. Sinds juni 2020 is dat niet langer mogelijk: de proefperiode is geschrapt. Wil je kennismaken met het aanbod van Disney Plus? Neem de dienst dan 1 maand op proef voor 8,99 euro. Indien het bevalt, is de voordeligste optie om een jaarabonnement af te sluiten. Je kunt Disney Plus op maximaal vier apparaten tegelijk kijken, en 10 apparaten toevoegen.

Disney Plus kijken op je smartphone: check deze handige tips

Het aanbod van Disney Plus

Het hele aanbod opnoemen is onbegonnen werk, maar Disney Plus heeft een unieke collectie aan Disney-klassiekers, Pixar-avonturen en Marvel-blockbusters. Ook liefhebbers van de Star Wars-saga’s, Pirates of the Caribbean en National Geographic-docu’s komen bij Disney+ aan hun trekken.

Omdat Disney nu een eigen streamingdienst heeft, vind je bovenstaande titels niet langer bij Netflix. Het aanbod wordt in de loop der tijd bovendien uitgebreid met nieuwe, exclusieve producties, oftewel Disney Originals. Je kunt nu alvast kijken naar bijvoorbeeld Iron Man 3, Star Wars: The Last Jedi, Frozen, Free Solo, Monsters, Inc. en Guardians of The Galaxy.

Disney Plus apparaten kijken

Op welke apparaten kan ik Disney Plus kijken?

Je kunt Disney Plus op vrijwel alle apparaten bekijken:

  • Op computers en laptops via de browser;
  • Android-smartphones en -tablets;
  • Android TV;
  • Chromecast;
  • iPhone, iPad en iPod touch;
  • Apple TV;
  • PlayStation 4;
  • Xbox One;
  • Roku en Roku TV.

Films en series downloaden voor het hele gezin

Alle docu’s, films en series van Disney Plus zijn te downloaden. Dit is handig, want zo kun je ‘s ochtends bijvoorbeeld een film op je smartphone binnenhalen om later op je smartphone in de trein te kijken. Je hebt hierbij geen internetverbinding nodig, wat mobiele data bespaart.

Zo download je films en series in Disney Plus

Net als bij Netflix kun je met Disney Plus ieder gezinslid een apart profiel geven. Op die manier kijkt iedereen via haar of zijn eigen account. Profielen zijn te personaliseren met aangepaste avatars zodat je iedereen uit elkaar kunt halen. Je kunt op maximaal vier schermen tegelijk kijken naar Disney Plus.

Disney Plus android

Is Disney Plus beter dan Netflix?

Dat ligt aan je smaak: de een is niet beter dan de ander, maar verschillen zijn er wel. De diensten hebben een totaal verschillend aanbod en het ligt daarom vooral aan wat je wil kijken.

Vooral voor gezinnen met kinderen is de streamingdienst een schot in de roos. Ook volwassenen die herinneringen willen ophalen en Marvel-, Pixar- en Star Wars-fans komen bij Disney+ aan hun trekken.

Download Disney Plus in de Play Store (6,99 euro per maand)

Conclusie Disney Plus review

Disney Plus verrast met een complete app en een zeer compleet archief aan films en series. Er is zoveel leuks te zien, dat het haast overweldigend is. Maar dit archief is natuurlijk gelimiteerd. De echte test voor Disney Plus is de originele content waarmee Disney op 12 november mee begint. Als dat goed genoeg is, verdient Disney Plus een blijvend plekje naast Netflix.

→ Lees meer in de uitgebreide Disney Plus review

Heeft dit artikel je geholpen?

Disney Plus archief

Bekijk archief (32 artikelen)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu