‘Microsoft wil CyanogenMod lostrekken van Google met miljoeneninvestering’

Wouter Nijsen
29 januari 2015, 21:46
1 min leestijd
‘Microsoft wil CyanogenMod lostrekken van Google met miljoeneninvestering’

Cyanogen, het bedrijf achter de populaire alternatieve Android-versie, heeft naar verluidt een investering van 70 miljoen dollar van Microsoft ontvangen. Hiermee zou het bedrijf CyanogenMod langzaam willen lostrekken van Google.

Lees verder na de advertentie.

Cyanogen investering

The Wall Street Journal meldt dat Microsoft 70 miljoen dollar (omgerekend 61,8 miljoen euro) heeft geïnvesteerd in Cyanogen. Zowel Cyanogen als Microsoft hebben zich nog niet over de investering uitgelaten en het is daarom nog niet bekend wat Microsoft precies met het bedrijf  van plan is. Wel wordt er gesuggereerd dat deze investering wellicht betekent dat diensten van Microsoft, zoals de Bing-zoekmachine, in de toekomst  geïntegreerd worden in CyanogenMod.

Microsoft is overigens niet de eerste die flink investeert in het bedrijf. Vorige week maakte Kirt McMaster, CEO van Cyanogen, bekend de concurrentie met Android te willen aangaan en al ongeveer 100 miljoen aan investeringen had ontvangen. Nu blijkt dat het overgrote gedeelte hiervan van Microsoft afkomstig is. Met de vele investeringen hoopt Cyanogen minder afhankelijk te worden van Google. Dit zou er op kunnen duiden dat investeerders uit zijn op een gedeelte van Google’s aandeel in Android.

Meer over CyanogenMod

CyanogenMod is de meest populaire alternatieve Android-versie  die bijvoorbeeld te vinden is op de OnePlus One. Veel gebruikers  kiezen voor CyanogenMod vanwege het feit dat deze software een stuk opener is en je als gebruiker meer controle geeft. Ook heeft de Android-variant  enkele functies die niet in Android zelf zijn verwerkt. CyanogenMod wordt momenteel door ongeveer 50 miljoen mensen gebruikt; circa  2 procent van het totale aantal Android-gebruikers.

Lees meer over CyanogenMod

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu