Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Andy Rubins Essential Phone krijgt mogelijk Europese release

Thomas Haenen
18 juli 2017, 12:17
2 min leestijd
Andy Rubins Essential Phone krijgt mogelijk Europese release

De Essential Phone is later dit jaar mogelijk ook in Europa verkrijgbaar. Het toestel wordt gemaakt door Andy Rubin, één van de sleutelfiguren achter Android.

Lees verder na de advertentie.

Essential Phone release

Het team achter de Essential Phone is in gesprek met verschillende Britse providers, zo meldt de Financial Times. Het toestel moet daar op korte termijn verschijnen. Daarnaast zijn er plannen om de smartphone in verschillende andere West-Europese landen en Japan uit te brengen. Om welke landen het precies gaat en wanneer ze de smartphone kunnen verwachten, is nog onbekend. Een release van de Essential Phone in Nederland is in ieder geval een stukje dichterbij.

De Essential Phone is een stijlvol Android-toestel met een voorkantvullend scherm. De fabrikant gaat echter verder dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8. Het scherm loopt namelijk door tot aan de bovenkant, en zelfs de selfiecamera is erin verwerkt. Slechts aan de onderkant is een kleine rand te vinden. De behuizing is gemaakt van keramiek en titanium, en is daarmee ijzersterk.

Essential Phone Nederland

Acthterop zit niet alleen een dubbele 13 megapixel-camera, maar ook een magnetische connector. Daarmee kun je accessoires aansluiten, zoals een panoramacamera of een grotere accu. De Essential Phone krijgt echter vooral aandacht door het team dat aan de smartphone werkt. Dat wordt namelijk geleid door Andy Rubin, de oorspronkelijke oprichter van Android.

Releasedatum en adviesprijs

Vooralsnog is het echter nog maar de vraag of Essential aan zijn beloftes weet te voldoen. De smartphone werd in mei aangekondigd en zou vervolgens eind juni verschijnen in de Verenigde Staten. Bijna een maand na die streefdatum heeft nog altijd niemand het toestel ontvangen. Volgens Niccolo de Masi, een topman van Essential, verschijnt het toestel ‘zeer binnenkort’. Een precieze datum wil het team echter niet noemen.

Hoeveel de Essential Phone in Europa gaat kosten is nog onbekend. In de Verenigde Staten heeft het toestel een adviesprijs van omgerekend zo’n 700 euro. Daarmee behoort het tot de duurste Android-smartphones van het moment.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu