De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Binnenkort kun je ook via Facebook spullen verkopen

Redactie
11 februari 2015, 16:22
1 min leestijd
Binnenkort kun je ook via Facebook spullen verkopen

Facebook gaat binnenkort een nieuwe feature introduceren waarmee gebruikers spullen via het sociale netwerk kunnen verkopen.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe Facebook verkoop-functie wil gebruikers bedienen in het verkopen van producten. Het sociale netwerk wordt namelijk veelvuldig gebruikt om spullen te koop aan te bieden. Deze groepen, die veelal een eigen thema hebben als ‘babykleren’, zijn de afgelopen tijd een stuk populairder geworden.

Op dit moment worden producten vaak met een foto en richtprijs aangeboden, waarna anderen mogen bieden door een reactie achter te laten. Het nieuwe verkoopsysteem van Facebook moet dit meer reguleren en de ervaring rond het bieden en kopen van producten verbeteren.

Facebook verkoop-feature binnenkort beschikbaar

Bij het aanmaken van een nieuw bericht in zo’n speciale Facebook-groep krijgen gebruikers de optie `verkopen` te zien. Hiermee kunnen ze een product te koop aanbieden. Vervolgens vul je eigenschappen in als hetgeen dat je verkoopt, de prijs, locatie en beschrijving. Ook kun je foto’s toevoegen aan de post.

Screenshots van de iOS-versie
Screenshots van de iOS-versie

Het is nog niet mogelijk om ook te betalen via Facebook, dus voorlopig is het enkel om de verkoop te verspreiden via het sociale netwerk. Mogelijk gaat Facebook binnenkort ook een functie introduceren waarmee dergelijke aangeboden producten kunnen worden gekocht, waarbij het sociale netwerk een klein percentage van de verkoopprijs krijgt.

De nieuwe Facebook verkoop-functie wordt in de komende maanden wereldwijd uitgerold.  Als je interesse hebt in een vroege deelname van deze functie in groepen, dan kun je je aanmelden via Facebook.

Laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu